Trzinka bo prepevala, plesala in igrala

2. revija pevskih zborov

Po lanskoletni uspešno izvedeni 1. pevski reviji »Trzinka poje«, katere rdeča nit je bila domače dekle Trzinka ter kako se je imelo in živelo včasih in kako danes, na prireditvi pa je sodelovalo 150 nastopajočih pevk in pevcev sedmih pevskih zborov, je pred vrati že 2. pevska revija, ki bo potekala v organizaciji Kulturnega društva Ivan Hribar Trzin in Ženskega pevskega zbora Trzinke. Na letošnji prireditvi na kateri bo sodelovalo preko 170 nastopajočih, Trzinka ne bo samo prepevala, temveč tudi plesala in igrala, saj pripravljajo kar 17 različnih pevskih, glasbenih, plesnih in igralskih točk.

Letošnja 2. pevska revija, ki nosi naslov »Trzinka poje, pleše in igra«, bo v Kulturnem domu Trzin potekala v nedeljo, 19. maja 2019, s pričetkom ob 14. uri, organizatorji pa so k sodelovanju povabili sedem pevskih zborov, dve klapi ter še nekaj zasedb in posameznikov, ki bodo poskrbeli, da bo Trzin dobil pestro kulturno obarvano nedeljsko popoldne, na katerem se bo prepevalo, plesalo in igralo. Program prireditve, ki bo potekala v okviru Tedna ljubiteljske kulture in pod pokroviteljstvom JSKD, območne izpostave Domžale, bo povezoval Franci Peternel, slavnostna govornica pa bo svetovno priznana sopranistka Ana Pusič Jerič.

Pevski zbori bodo poleg nastopa v Kulturnem domu Trzin, prepevali tudi po trzinskih ulicah. Po nastopu bo vsak pevski zbor dobil vodičko, ki bo zbor odpeljala na Jemčevo, Ljubljansko, Mengeško in pred Center Ivana Hribarja.

Predsednica Kulturnega društva Ivan Hribar Trzin Štefka Prelc, nam je povedala, da so se priprave na letošnjo revijo pričele že v februarju, največ dela pri tem pa so opravile požrtvovalne članice Ženskega pevskega zbora Trzinke. Obiskovalci na letošnji reviji po njenih besedah lahko pričakujejo, da jih bodo za uro in pol odpeljali v brezskrbno trzinsko deželo petja, plesa in igranja. Letošnja posebnost revije je ta, da so vanjo vključili več različnih zvrsti kulture, prav zaradi tega revija tudi nosi naslov »Trzinka poje, pleše in igra«.

V nedeljo, 19. maja 2019, se v Trzinu obeta izjemen kulturno obarvani nedeljski popoldan, ki bo ogrel dlani in srca, zato lepo vabljeni, da postanete del tega dogodka, ki se bo odvijal v okviru Tedna ljubiteljske kulture, tudi vi.

Informacije in rezervacije: 041 631 953

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca, KD Ivana Hribarja Trzin

Tagi