S koncertom glasbe iz muzikalov odprli letošnjo sezono Kina v parku

Poletni filmi v Češminovem parku

Mestni kino Domžale se je že petič preselil na prosto v Češminov park. Tam si boste lahko ob koncih tedna (četrtek, petek, sobota) med 5. in 21. julijem ter med 30. avgustom in 1. septembrom 2018, pod zvezdami ogledali 12 poletnih filmskih projekcij. Poleg brezplačnega ogleda filmov bodo potekale tudi dodatne aktivnosti, od otroških delavnic, sejma plakatov in še kaj. Osvežili pa se boste lahko v filmski kavarni.

Poleti se Mestni kino Domžale seli v Češminov park v Domžalah, kjer bodo julija in avgusta štiri vikende vrteli poletne filme, poslušali glasbo iz muzikalov, obiskali boste lahko sejem plakatov, otroške delavnice in še kaj. Kino v parku je svoja vrata odprl v četrtek, 5. julija 2018, ob 20.30 s koncertom Godbe Domžale. Po koncertu ob 21.30 uri pa so obiskovalci letnega kina lahko »zlezli« v posteljo šestih protagonistov. Na platnu seveda, kjer so zavrteli slovensko komično dramo Prebujenja. Godba Domžale je pred ogledom filma navdušila s koncertom glasbe iz svetovno znanih muzikalov. Godbi je dirigiral Damjan Tomažin, napovedoval je Nejc Lisjak, kot gostji pa sta nastopili Eva Černe ter mlada violinistka Iza Sušnik, ki sta pridodali poseben čar glasbi iz muzikalov.

Sezono Kina v parku je odprla Cveta Zalokar, direktorica Kulturnega doma Franca Bernika Domžale, ki je med drugim povedala, da je letošnja sezona Kina v parku že peta po vrsti, kot novost pa je izpostavila nov digitalni kinoprojektor, katerega nakup je v veliki meri omogočila Občina Domžale. Jubilejna peta sezona prinaša tudi dodatne nove projekcije filmov, saj bo poleg ustaljenih terminov v mesecu juliju na sporedu še dodatni termin in sicer zadnji vikend v avgustu.

Vse projekcije Kina v parku so brezplačne. Na voljo je 200 sedežev, sedežnega reda in rezervacij ni, če želite pa lahko prinesete tudi svoje lastne stole, ležalnike in piknik odeje! Češminov park se nahaja ob Plečnikovi ulici v Domžalah. Parkiranje je omogočeno tik ob parku, na parkirišču OŠ Domžale in pri stanovanjskem naselju Bistra. V parku je odprta tudi filmska kavarna, ki bo na dneve projekcij obratovala do 01:00 ure. V slučaju slabega vremena se projekcija prestavi v Mestni kino Domžale (Ljubljanska 61), če pa bo projekcijo prekinil dež, bodo film isti konec tedna v nedeljo predvajali v Mestnem kinu Domžale.

Vsak petek v času Kina v Parku od 19. do 21. ure, boste lahko ob paviljonu v Češminovem parku ustvarjali “stop motion” filme, pikselirali in se igrali z optičnimi igračami.

Spored letošnjega Kina v parku si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi