Revija otroških pevskih zborov domžalske dekanije – Mengeš 2016

V nedeljo, 10. aprila 2016, je v Mengšu v cerkvi Sv- Mihaela potekala pevska revija otroških pevskih zborov domžalske dekanije. Blizu 200 otrok iz osmih župnij je s spremljevalno glasbo in zborovodkinjami ogrela srca obiskovalcem prireditve.

V uvodu je obiskovalce revije in nastopajoče pozdravil domači župnik cerkve Sv. Mihaela iz Mengša, Janez Avsenik ter pridodal nekaj napotkov za zbore, zatem pa je s predstavitvijo vsakega zbora povedal tudi nekaj duhovnih misli. 

Na reviji so nastopili:

1. Otroški zborček Mavrica iz župnije Dob, zborovodkinja je bila Tina Grošelj, korepetitor na kitari pa Žiga Pogačar. Zapeli so "Razsvetli našo pot, Marija" ter "Veseli človek se".
2. Skupinica Veselih kristjanov iz Domžal, vodji Natalija Podjavoršek in Nataša Banko, 11 instrumentalistov in Nataša Banko na klavirju. Zapeli so "Če bi bil" in "Vstopite h Bogu".
3. Otroški zbor Zvonček župnije Vir, zborovodji Martin Jereb in Ana Pirnat ter kitarist Boštjan Pohlin. Zapeli pa so "Poj in praznuj" ter "Kadar rože svoj cvet odpro".
4. Sončni žarek iz Domžal, Spremljava na kitari in zborovodkinja Lili Sever, zapeli pa so " Zvonovi pojejo v jutro pomladno" in "Marija ti mati si moja".
5. Ihanski Zvončki, zborovodkinja sestra Mirjam Ferčak, zapeli pa so "V mojih mislih si le ti" in "Aleluja, vi ste luč sveta.
6. Otroški zbor Angelčki iz Mengša, zborovodkinja Aleksandra Matan, kitarist Luka Žnidar, klavir Maša Matan. Zapeli so "Marija, prelepo bitje" in "Jezus naš je vstal".
7. Otroški zbor Zvonček iz župnije sv. Martina iz Moravč, zborovodkinja Barbara Fale, violina Eva Pirnat, flavta Lucija Vehovec, organist Blaž Pirnat. Zapeli pa so "Tvoje roke" in "Ko roža cvet odpre".
8. Otroški pevski zbor župnije Jarše, zborovodkinja Andreja Jeretina, prečna flavta Greta Pflaum, kitara Anže Kovačič, cajon Gašper Pirc. Zapeli pa so "Naj te pozdravim" in "Naj iz srca".

Ob koncu je dal blagoslov dr. Andrej Marko Poznič, župnik v Ihanu ter od 24. septembra 2012 dekan Dekanije Domžale. Za zaključek so vsi zbori združeno zapeli še "Hvala Marija", ki je prekrasno izzvenela iz vseh otroških grl v veličastni cerkvi Svetega Mihaela.

Več foto utrinkov z revije si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi