Recital poezije dijakov Srednje šole Domžale: »Letni časi v slovenski poeziji«

Recital poezije »Letni časi v slovenski poeziji 1. del«, je v Knjižnici Domžale potekal v četrtek, 4. maja 2017, pripravili pa so ga dijaki Srednje šole Domžale z mentoricami Katarino Marin Hribar, Jano Lamberšek Starbek, Nušo Fujan in Tanjo Žavbi.

Krogotok letnih časov s svojo globoko simboliko spodbuja mnoge pesnike, da v večnem izmenjavanju življenja in smrti osvetljujejo različne bivanjske položaje. Zima in pomlad oznanjata prebujeno življenje, ki je vzklilo iz smrti. Z njima povezane pesmi so nam predstavili dijaki Srednje šole Domžale v prvem od dveh recitalov v Knjižnici Domžale. Prvi del je izzvenel v četrtek, 4. maja 2017, drugi del pa naj bi izvedli jeseni.

Mentorice Katarina Marin Hribar, Jana Lamberšek Starbek, Nuša Fujan in Tanja Žavbi so dijake zelo lepo pripravile k branju poezije. Dijaki so čutno in z zanosom prebirali poezijo Neže Mauer, Petra Semoliča, Josipa Murna Aleksandrova, Silve Mizerit, Vere Albreht, Kajetana Koviča, Ljubke Šorli, Alojza Gradnika, Lili Novy ter Ervina Fritza, ki so spisali poezijo o zimi in pomladi. Ko so dijaki Anja Resnik, Anže Resnik, Rok Ogrinc, Tina Opravš, Julijana Djordjević, Urban Matko, Marija Novak, Zala Marolt, Jan Jeretina, Manca Ribič in Žan Stankovič prebirali poezijo, jih je v ozadju na kitari spremljal Marko Fujan. Recital je z odličnim petjem popestrila Vokalna skupina Srednje šole Domžale, ki deluje pod vodstvom zborovodkinje Jane Lamberšek Starbek.

Ker je bil večer tako zelo lepo obarvan s poezijo, že komaj čakamo nadaljevanje, ki se bo odvil v jesenskem času.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi