V Knjižnici Domžale na ogled »stoli« Likovnega društva Mengeš

Likovno društvo Mengeš je v preteklem letu praznovalo 20. obletnico svojega delovanja. V vseh teh letih so si člani pridobili že toliko znanja iz likovne abecede, da že lahko govorijo o dozorelosti in napredovanju v ustvarjalnih dosežkih, na katere so zelo ponosni. V Knjižnici Domžale se tokrat predstavljajo z likovno razstavo Stol, na kateri si lahko ogledate različna videnja, dojemanja in poglede na stol. Stol je kos pohištva, namenjen sedenju. Likovno je zelo močan element in tak sooblikuje občutje v vsakem ambientu.

Ob 21-letnici Likovnega društva Mengeš so v Knjižnici Domžale pripravili pregledno razstavo likovnih del članov, ki še aktivno delujejo v društvu. Odprtje pregledne razstave likovnih del z naslovom "STOL" je bilo v ponedeljek, 3. aprila 2017. 

"Likovno društvo Mengeš letos praznuje 21-letnico obstoja. Društvo se je v teh letih razvilo v družbeno zelo aktivno, saj ne deluje le v okviru občine, temveč tudi na nivoju države in širše. V svoji dejavnosti ima mnogo projektov, ki jih vedno bolj uspešno izvaja. Tudi novo nastala foto sekcija, ki deluje v okviru društva že žanje prve uspeh. Prav tako so aktivni tudi posamezni člani, saj organizirajo veliko razstav v širšem prostoru," je ob odprtju razstave dejala predsednica Likovnega društva Mengeš, Leonida Goropevšek ter se obenem zahvalila Knjižnici Domžale, ki so jim odstopili prostor, kamor so na ogled postavili šestnajst velikih platen, na katerih so likovniki naslikali raznorazne stole, ki se prelivajo v mnogoterih barvnih odtenkih ozadja in raznih oblik stolov. Za kulturni program je poskrbel mladi perspektivni harmonikar Jure Krč, ki svoje znanje pridobiva pod mentorstvom Žana Legata v Glasbeni šoli Domžale.

Razstava si v Knjižici Domžale lahko ogledate do 18. aprila 2017.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi