Tri ustvarjalne generacije so se združile v fotografiji

Fotografska razstava »Po obali«

Oktobra, lansko leto so tri ustvarjalne generacije predstavile svoja dela na razstavi z naslovom ”Po obali” v Centru za mlade v Domžalah. Tokrat se je njihova razstava premaknila v Kulturni dom v Radomlje, kjer je 4. marca 2024 potekalo odprtje.

V ponedeljek, 4. marca 2024, je v prostorih Kulturnega doma Radomlje potekalo odprtje razstave treh generacij družine Lomšek. ”Vzdušje je bilo čisto pomladno, veselo, sproščeno, nasmejano, razigrano …” nam je polna vtisov ob odprtju razstave povedla Binca Lomšek.

Neža Avbelj Lomšek, najmlajša hodi v peti razred OŠ Preserje pri Radomljah, ima dar za govor in recitacijo, je polna domišljije, ima rada šport, še posebej plezanje, ritmično gimnastiko in košarko. Katerega koli  športa se loti, ji gre več kot dobro, kar ni čudno, saj je iz športne družine.

Mama in babica Binca Lomšek  svojo ustvarjalnost izliva na mnogih področjih. Od kar je upokojena ji časa zmanjka za vse ideje, ki jih ima. Iz vsega, kar ji pride pod roke, ustvari inovativne in   uporabne  predmete, vse reciklira, kar se le da.  Je dobrodelna in družbeno angažirana, saj šiva punčke za ZPM Ljubljana  Moste in že desetletje podarja vsako leto  po 40 unikatnih punčk iz cunj otrokom iz socialno šibkih družin, za katere Anita Ogulin skrbi kot lastna mati.  Šiva, kvačka, plete, slika, fotografira, vrtnari, smuča,  kolesari, skratka izzivov ji ne manjka. V Kulturnem društvu Foto, kino in video klubu Mavrica je vodja foto sekcije, ki skupaj z ostalimi člani pripravlja tudi fotografske delavnice različnih tematik, nekatere skupaj z Arboretumom Volčji Potok, nekatere pa v okviru društva v smislu ohranjanja starih običajev. Trudi se, da bi mlade usmerili in povezali z naravo, kot so bili v naši mladosti. Koruzo smo pekli, Ob ptičjem strašilu in Mlinčki na potoku so fotografske razstave z delavnic, ki so bile odlično obiskane in izjemno dobro sprejete tako od starejše populacije kot med mladino.

Babico Binco, mamo Evo in vnukinjo Nežo združuje poleg priimka in mnogih skupnih dejavnosti tudi fotografija, vse so članice FKVK Mavrica. Razstavljene fotografije so nastale ob bivanju na slovenski obali, potepanju in  raziskovanju. In vsaka od njih skozi svoj  objektiv vidi drug motiv…

Avtor: FKVK Mavrica; Foto, video: FKVK Mavrica in avtorice

Tagi