“Sprehod ob Pšati” odlično uspel

Slikarski dogodek »Sprehod ob Pšati« v Mengšu je odlično uspel kljub nekaj jutranjim dežnim kapljam. Vsakoletni tradicionalni dogodek organizira Likovno društvo Mengeš. 

Člani društva in povabljeni slikarji iz drugih slovenskih društev na ta dan v Staretovem drevoredu na ogled postavijo svoja slikarska dela.

Naša mini skupna razstava z motivi obrečnih, potoških živali je poleg ostalih  razstavljenih del obogatila zeleni lipov drevored in privabljala obiskovalce in mimoidoče k ogledu.

Veseli smo bili, ko nas je obiskal  župan, g. Bogo Ropotar, ki je že ob pričetku razstave pohvalil naše delo in lepo organiziran dogodek.

Galerije na prostem so se udeležile slikarke iz Likovnega društva Laško in Ljubljane, ki so uživale v slikanju v naravi in druženju z nami. Ogledale so si tudi naš  društveni prostor, naša dela in razstavo. Zadovoljstvo je bilo obojestransko, saj smo si v prijetnem druženju izmenjali izkušnje in mnenja o našem ustvarjalnem delu.

Popoldne pa nas je obiskala tudi podžupanja, ga. Tina Štrukelj, ki je bila navdušena nad našo ustvarjalnostjo, lepo bero slikarskih, likovnih in kiparskih del.

Mimoidočih je bilo zelo veliko, mnogi med njimi so si z zanimanjem ogledali galerijo. Na isti dan je namreč potekalo tudi gasilsko tekmovanje iz treh občin in v bližini še kolesarska tekma.  Z gasilkami in gasilci je nastala še prava gasilska slika.

Dan je lahko sončen, če si ga sami naredimo, ta prva sobota v juniju je potrditev za naš uspešen  sončno izpeljan slikarski dogodek.

Besedilo: Helena Testen; Foto: Helena Testen in Lojze Burja

 

Tagi