Razstava Likovnega društva Mengeš: Jesen

Člani Likovnega društva Mengeš pod mentorstvom Lojzeta Kalinška so včeraj 12. novembra 2014, odprli razstavo svojih slik v preddverju Kulturnega doma Mengeš. Tematika oziroma naslov razstave je »JESEN«, ki je privabila številne obiskovalce s svojimi mnogimi niansami čudovitih jesenskih barv.

Slike članov društva so posebne, malo se naslanjajo na znanega italijanskega slikarja Giuseppeja Arcimbolda, vsekakor pa privlačijo s svojo izvirnostjo, bogatostjo, barvitostjo, toploto, še posebej privabi oko obiskovalce velik jesenski mozaik, saj meri kar 210 cm x 300 cm. Številni obiskovalci so bili navdušeni, kritike zelo pohvalne in pozitivne.

Razstava bo na ogled do 10. decembra 2014, ob sredah med 10. in 12. uro, ter med 18. in 20. uro. Ogled bo možen tudi eno uro pred predstavo ob dnevih predstav.

Člani društva so ponosni tudi na publikacijo FOTOUTRINKI MENGŠA 2014, ki jo je društvo izdalo ob 860-letnici omembe Mengša in vsebuje povzetek fotografij z zelo uspešne prve fotografske razstave iz maja 2014.

Avtor: Binca Lomšek; Foto: LD Mengeš
Komentarji uporabnikov
Tagi