Razstava fotografskega natečaja Pogled 2021

V oktobru in novembru je v Centru za mlade Domžale potekal fotografski natečaj POGLED 2021. Odziv na natečaj je bil ponovno zelo dober, rezultat samega natečaja pa je zares odličen, kar lahko z ogledom virtualne razstave ali fizične razstave v našem centru v Domžalah ugotovite tudi sami.

Na mladinskem fotografskem natečaju je letos sodelovalo 218 avtorjev, ki so na natečaj prijavili 1537 fotografij. Natečaj je bil sestavljen iz treh tem v sklopu katerih so avtorji lahko prijavljali svoje fotografije. Tematike so bile naslednje: ”Vijuge”, kjer so avtorji v svoj objektiv zaobjeli najrazličnejše vijuge, ki so jih videli okoli sebe; ”Povozil jih je čas”, kjer so se avtorji osredotočali na vse stvari, ljudi, arhitekturo, stvari okoli nas, ki so ostali za nami pozabljeni in jih v modernem življenju skoraj ne opazimo več; tretja tema pa je bila prosta, kar pomeni, da so avtorji lahko prijavili katerokoli fotografijo z najrazličnejšimi tematikami.

Avtorje smo razdelili v tri starostne kategorije: mladi do 15 let, mladi med 16im in 29im letom ter starejši od 30. leta starosti dalje. Največ avtorjev je bilo v prvi starostni kategoriji do 15 let, in sicer 119. V drugi starostni kategoriji je sodelovalo 57 avtorjev, v tretji od 30 let dalje pa 42 avtorjev. V prvi temi ”Vijuge” je svoje fotografije prijavilo 171 avtorjev s 487-imi fotografijami. V drugi temi ‘’Povozil jih je čas’’ je fotografije prijavilo 144 avtorjev s 423-imi fotografijami. V tretji temi, ki je bila prosta, pa je sodelovalo 183 avtorjev s 627-imi fotografijami.

Virtualno razstavo si lahko ogledate na povezavi tukaj.

CZM Domžale; Foto: CZM Domžale

Tagi