Odprtje razstave v Galeriji Domžale »Pogled vase«

V Galeriji Domžale je bilo v torek, 26. avgusta 2014, odprtje razstave »Pogled vase« avtoportret – refleksija ponotranjenega pogleda, na kateri so predstavljena likovna dela, ki so nastala na 28. Likovni delavnici Šmartno, ki jo je organiziral Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Delavnice pa se je udeležilo enajst udeležencev iz vse Slovenije.

Delavnice, ki v organizaciji Javnega Sklada RS za kulturne dejavnosti potekajo vsako leto v Hiši mladih v Šmartnem ob Paki, se udeležujejo ljubiteljski likovni umetniki. Namen delavnic je raziskovanje in preizkušanje sodobnih likovnih praks. Poudarek je na skupinskem delu, v okviru skupaj dogovorjenih oblikovnih izhodišč pa vsak udeleženec išče svoj individualni izraz. Tema je vsako leto drugačna. Letošnje izhodišče je bila lastna podoba. Kjer so udeleženci skupaj z mentorjem Dušanom Fišerjem, akademskim slikarjem specialistom, raziskovali subjektiven odnos do sebe, življenja, prostora, družbe, zasebnosti, intimnosti, itd. Vsak udeleženec je nastavil ogledalo sebi in vzpostavil ustvarjali dialog s samim seboj. Rezultati delavnice pa so sedaj na ogled v Galeriji Domžale.

Razstavo je odprla Andreja Perko Kobler, strokovna sodelavka za likovno dejavnost iz Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, ogledate pa si jo lahko do nedelje, 31. avgusta 2014 in sicer vsak dan od 10. do 12. ure in od 16. do 19. ure, v soboto in nedeljo pa od 10. do 12. ure.

Udeleženci delavnice, ki svoja dela razstavljajo v Galeriji Domžale: Edita Marija Černelč (Ljubljana), Jožica Čučnik (Dobrnič), Tanja Kržan (Brežice), Bernardina Paj (Makole), Tomaž Skulj (Kamnik), Maja Sajovic Verbole (Kamnik), Tanja Sokolov-Boh (Škofja Loka), Alenka Ana Stante (Ljubljana), Danica Šraj (Radomlje), Veronika Židanek (Radomlje) in Zoja Fišer (Ptujska gora).

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi