Odprtje razstave Potepanje ob Cerkniškem jezeru

Prostore Centra za mlade Domžale krasi nova razstava Potepanje ob Cerkniškem jezeru, fotografov Jasne Bračko, Špele Kragelj Bračko in Jožeta Kraglja. Gre za fotografe treh generacij družine, ki imajo isti hobi, a drugačna zanimanja. Razstava je tako raznolika in prikazuje najrazličnejše motive – živali, pokrajino, lepote Cerkniškega jezera, tamkajšnje prebivalce in okolico.

Razstava je začela nastajati leta 2019, ko se je družina odpravila na nekajdnevne počitnice ob Cerkniško jezero. Kmetija, kjer so bili nastanjeni, in jezero sta jih prevzela in tja so se odpravili še večkrat. Vzeli so s čas za spoznavanje naravnih znamenitosti, obiskali so muzej Cerkniškega jezera, Slivnico, Bloško jezero in Križno jamo ter seveda tradicionalni pustni karneval.

40 fotografij, ki je razstavljenih v prostorih Centra za mlade, tako prikazuje Cerkniško jezero in dogajanje ob njem v vseh letnih časih. Motivi so raznoliki – od domačih živali, pokrajine, jezera do pustnih šem.

Vsi trije fotografi so aktivni člani FKVK Mavrica, njihova dela pa si v prostorih Centra za mlade Domžale lahko ogledate do začetka decembra.

Center za mlade Domžale

Tagi