Odprtje fotografske razstave Likovnega društva Mengeš

Foto sekcija Likovnega društva Mengeš je pripravila svojo drugo fotografsko razstavo pod mentorstvom likovnega pedagoga, slikarja in fotografa Lojzeta Kalinška. Odprtje razstave je bilo 4. novembra 2015, ob 18.00 uri v preddverju Kulturnega doma Mengeš. O razstavi je spregovorila predsednica Likovnega društva Mengeš Leonida Goropevšek, spregovorila pa je tudi Nataša Vrhovnik Jerič, predsednica Zveze kulturnih organizacij Mengeš, s svojo prisotnostjo je počastil razstavo tudi Pavle Pevec, predstavnik JSKD Domžale.

Razstava »Spomini na poletje« nudi pisan mozaik spominov šestnajstih članov, saj je na ogled več kot sto fotografij. Vsako oko doživlja trenutke drugače, vsak jih občuti po svoje. Fotografija je dvodimenzionalni zapis svetlobe, ujeti trenutek, ki bo neponovljiv, pa je pogojen z vztrajnostjo in potrpežljivostjo. Vsak avtor je našel svoje trenutke navdiha, morda ob morju, na potovanju, v odkrivanju detajlov, na vrtu, izletu v tihoti mestnih ulic, vsaka fotografija predstavlja avtorjevo občutje in izpoved. Ta raznolikost daje razstavi posebno dinamiko in čar.

Razstava je privabila številne obiskovalce, odprta pa bo do 9.12.015 ob sredah med 10. in 12. uro ter med 18. in 20. uro ter ob dnevih predstav uro pred začetkov predstave.

Avtor: Likovno društvo Mengeš; Foto: Likovno društvo Mengeš
Tagi