Moravče gostijo klekljarsko razstavo “Mimo čipke skoz’ okence”

Izjemni čipkasti unikati klekljaric SLAMICE, Društva Lipa Domžale, so se v petek, 3. septembra 2021, preselili v Krajevno knjižnico Daneta Zajca Moravče. Pred tem je razstava gostovala v Knjižnici Domžale, Krajevni knjižnici Ihan in Krajevni knjižnici Janeza Trdine Mengeš. O tem je junija v svojem prispevku na portalu domžalec.si izčrpno poročal Miro Pivar, ko je razstava gostovala v Knjižnici Ihan.

Mentorica klekljarske skupine, Marija Rupert se je z vodstvom krovne Knjižnice Domžale dogovorila, da z razstavo kolobarimo po vseh njihovih podružnicah. Tako bo razstava po 24. septembru 2021, nadaljevala svojo pot še v krajevnih knjižnicah dr. Jakoba Zupana Šentvid in Tineta Orla Trzin, pa še kam.

Ob takih priložnostih poskrbimo, da tudi širše predstavimo delovanje Društva Lipa, Univerzo za tretje življenjsko obdobje Domžale. Predvsem tam, kjer je na voljo primeren prostor, razstavimo tudi likovna dela, keramične izdelke, mozaike, Unicefove punčke iz cunj, veliko lepih izdelkov vseh klekljaric, zloženke in drugo gradivo pestre ponudbe različnih možnosti študija. Vso to bogato ponudbo, mnogokrat popestrijo tudi zvoki strun citer in kitar slušateljev razredov, različnih stopenj znanja, profesorice Damjane Praprotnik, ki jih imamo možnost spoznati na društvenih proslavah in samostojnih koncertih z izbranimi pevskimi gosti, med njimi tudi Ženska klapa Kamelije.

Avtorica: Mirjana Kavčič; Foto: M. Kavčič, M. Paternoster

Tagi