Mengeški likovniki že tretjič na likovno kolonijo v Novi Klošter

KUD Polzela je ob 120–letnici pripravilo 3. likovno kolonijo Novi Klošter, na katero je bilo ponovno povabljeno Likovno društvo Mengeš. Praznovanje velike obletnice so združili s srečanjem malih vokalnih skupin in predstavitvijo ter pogostitvijo Gobarskega mikološkega društva Polzela.

Prireditev je potekala v poletno sončnem vremenu v senci dvornega vrta v soboto, 8. junija 2019, kot uvod v odprtje 3. likovne kolonije.  Udeležili so se je mnogi  gostje, obiskovalci  in med njimi tudi pet mengeških likovnikov.

V atriju Dvorca Novi Klošter je bilo razstavljenih mnogo likovnih del domačih likovnikov in gostov. Priporočena tema pa je bila »Valentin Vodnik v pesmih in povedih«. Poleg  slik ustvarjalcev s Polzele, so razstavljali tudi likovniki s Tabora in deset  članov našega  likovnega društva , in sicer: Lojze Burja, Leonida Goropevšek, Martina Kozamernik, Binca Lomšek, Ina Malus, Barbara Rabič, Emanuela Rodica, Tavčar Marjana,  Helena Testen in Milica Tomšič.

Župan Občine Polzela Jože Kužnik je nagovoril številno občinstvo, predsednik KUD Polzela Marko Slokar pa  je sodelujočim likovnikom podelil nagelj v zahvalo za sodelovanje. Čez nekaj dni se bo razstava iz dvorca Novi Klošter preselila na grad Komenda na Polzeli.

Besedilo in fotografije: Binca Lomšek

Tagi