Leonida Goropevšek iz Likovnega društva Mengeš prejela bronasto paleto

V projektu Zveze likovnih društev Slovenije Zlata paleta, ki poteka že devetnajsto leto, je bilo v letošnjem letu podeljenih 58 certifikatov kakovosti ter 7 zlatih, 7 srebrnih in 7 bronastih palet posameznikom. Vsa nagrajena dela s certifikati s petih tematskih razstav so bila razstavljena na zaključni razstavi Zlate palete 2017, odprtje razstave je bilo v soboto, 18. novembra 2017, v Galeriji Delavskega doma Trbovlje.

Besede magistra umetnosti Zorana Pozniča, ki je sodeloval v strokovni žiriji, so bile zelo pozitivne: »Strokovna žirija je odločala na temeljih stroke in je imela težko delo, saj je ne le kvantiteta, temveč tudi kvaliteta rezultat čedalje bolj poglobljenega razumevanja likovne teorije. Likovna družina na kulturno umetniškem področju tudi skozi projekt Zlata paleta nedvomno postaja eden od temeljnih graditeljev tistega, čemur rečemo nacionalna kultura. Vsi, ki imajo dela razstavljena danes tukaj, ste v resnici lahko ponosni, da ste del tega. Drugo leto z novo energijo, z novim zagonom, čakajo vas novi izzivi. Le po tej poti naprej.«

Na vseh petih tematskih razstavah, ki so se zvrstile skozi leto, so sodelovali nekateri člani Likovnega društva Mengeš in bili tudi uspešni. Helena Testen je prejela za risbo »Pomlad« in fotografijo »Poletje« certifikata kakovosti, prav tako sta prejela certifikat kakovosti Leonida Goropevšek za grafiko »Tam nekje« in Lojze Burja za kiparsko delo v žici »V transu«. Na zaključni razstavi Zlate palete je predsednik ZLDS Branko Železnik podelil za razstavljena dela 7 zlatih, 7 srebrnih in 7 bronastih palet posameznikom, trem najuspešnejšim društvom pa zlato, srebrno in bronasto plaketo.

Bronasto paleto je prejela naša članica društva Leonida Goropevšek za grafiko «Tam nekje«. Čestitke vsem uspešnim članom.

Bliža se veseli december, v društvu pa pripravljamo še zadnjo razstavo, s katero bomo zaključili naše aktivnosti v uspešnem letu 2017.

Avtor: Binca Lomšek; Foto: Binca Lomšek
Tagi