Ikone Likovnega društva Mengeš tokrat na ogled v prestolnici

Likovno društvo Mengeš razstavlja v Ljubljani, tokrat smo na ogled postavili naše »IKONE«, ki smo jih prvič predstavili maja letos v preddverju Kulturnega doma Mengeš. Skupinski ikonostas, ki je bil tudi razstavljen maja letos, tokrat ni predstavljen, na ogled pa je kar dvajset del.

Včeraj v torek,  20.oktobra 2015, je bilo odprtje razstave »Ikone«, ki smo jo postavili že pred tednom dni. Kulturni program so izvedli pevci in pevke Mešanega pevskega zbora Tine Rožanc s koncertom, saj je njihov program trajal skoraj eno uro. Ura prepevanja v domu je razvedrila stanovalce in jim popestrila dogajanje, nekateri so celo zapeli zraven znane napeve, potem so si pa ponovno ogledovali podobe na platnih.

Dvajset ikon, ki krasijo stene doma starejših občanov, so stanovalci zelo dobro sprejeli, dela pohvalili in nas še povabili, da stene doma še kdaj okrasimo s svojimi umetninami.

Razstava je postavljena v Domu starejših občanov Ljubljana Moste-Polje, Ob sotočju 2 in bo na ogled še približno tri tedne.

Avtor: Binca Lomšek; Foto: Likovno društvo Mengeš
Tagi