Člana Likovnega društva Mengeš razstavljata v Zgodovinskem atriju ljubljanske Mestne hiše

V sredo, 25. novembra 2015, je v Mestni hiši v Ljubljani potekalo odprtje kar dveh razstav hkrati, in sicer razstava 35. Slikarsko-kiparskega ex tempora »Podoba Ljubljane« in razstava likovnih del članov Društva likovnikov Ljubljane ob 45. Letnici društva. Pokrovitelj obeh razstav je župan Zoran Jankovič, ki je številno občinstvo tudi nagovoril, izrazil velike pohvale za razstavljena dela in ustvarjalce povabil k sodelovanju tudi v prihodnjem letu, ko bo Ljubljana zelena prestolnica Evrope. Spregovoril je tudi predsednik organizatorja razstav Društva Likovnikov Ljubljana Rajko Bogataj.

Na 35. slikarsko – kiparski ex tempore »Podoba Ljubljane« se je izmed 45 prijavljenih slikarskih del uvrstilo 35 slik na razstavo ter dva kipa. V imenu strokovne komisije za izbor del je zbranim spregovoril umetnostni zgodovinar dr. Damir Globočnik, ki je trem nagrajenim slikam podal tudi likovno kritiko. Kar dva izmed treh sodelujočih članov Likovnega društva Mengeš sta se uvrstila na razstavo v ZGODOVINSKI ATRIJ LJUBLJANSKE MESTNE HIŠE. Lojze Burja, vsestranska umetniška duša, je eden redkih kiparjev, ki že vrsto let sodeluje, letos s svojim kipom iz varjenega železa »Maratonec«, za katerega je prejel priznanje za uvrstitev na razstavo

Irena Gorenc, letos že četrtič sodeluje na »Podobah Ljubljane« in je za svojo sliko v akrilni tehniki »Trnovo« prejela priznanje za uvrstitev na razstavo. To je že tretje priznanje, ki ga je prejela za uvrstitev na razstavo »Podoba Ljubljane«.

Obe razstavi bosta na ogled vsak dan do 7. januarja 2016.

Avtor: Likovno društvo Mengeš; Foto: Likovno društvo Mengeš
Komentarji uporabnikov