Ženski pevski zbor Stane Habe navdušil obiskovalce Pomladnega rondoja

Pomladni rondo, koncert Ženskega pevskega zbora Stane Habe Domžale, je navdušil obiskovalce v Kulturnem domu Franca Bernika v sredo, 29. maja 2024. Tradicionalni medgeneracijski koncert so lepo povezovale kar pevke same, iz napovedi pa se je dalo slutiti, da nas čaka lepa kulturna prireditev. In res je bilo tako. Pod vodstvom zborovodkinje Andreje Polanec so pevke prikazale lepoto zborovskega petja, spremljava mladega Alvina Ćućića na klavirju pa je še dodatno pripomogla k lepemu zvenu pesmi. Med pesmimi so pevke same dodajale vezno besedo, iz svoje pesniške zbirke pa je nekaj pesmi prispevala tudi pevka zbora in slušateljica Literarnega krožka Društva LIPA Domžale, Milojka Lunar.

Na tradicionalnem medgeneracijskem koncertu so kot gostje nastopili tudi Otroški pevski zbor Glasbene šole Domžale pod vodstvom zborovodkinje Ane Kalan ter Moška vokalna skupina Adam Ravbar z zborovodjem Petrom Pogačarjem. Da so pesmi zvenele bolj umetniško, so pri nekaterih poleg klavirja zvok dopolnili še Marjan Urbanija z orglicami, Hervin Jakončič s kitaro ter Sofija Lederer z violončelom. Na koncertu so obiskovalci slišali lepe pesmi različnih avtorjev, ki jih je za zbore večinoma priredil prof. Tomaž Habe, ki je bil vidno navdušen nad izvedbo pesmi. Vmes so se slišale tudi ljudske pesmi in pesmi slovenske popevke.

Ob koncu so se članice Ženskega pevskega zbora Stane Habe zahvalile vodjem vseh gostujočih skupin s šopki cvetja, zatem pa so skupaj zapeli in zaigrali še lepo pesem Jožeta Privška in Damijana Močnika – Tam, kjer sem doma. Zahvalili so se tudi vsem, ki so omogočili izvedbo tega res odličnega koncerta.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi