Srčni mozaik v Poletnem gledališču Studenec

Slavnostni koncert ob 140-letnici Godbe Domžale

V okviru dogodkov 24. Kulturnega poletnega festivala Studenec bo jutri, v petek, 31. maja 2024, ob 20.30, v Poletnem gledališču potekal slavnostni koncert ob 140-letnici Godbe Domžale z naslovom Srčni mozaik.

Godba Domžale, ki je bila ustanovljena leta 1884, aktivno prispeva h kulturnemu utripu občine Domžale. Pod vodstvom Gregorja Vidmarja od leta 2021 sodi v sam vrh ljubiteljskih pihalnih orkestrov. Ob praznovanju 140-letnice organizirajo številne dogodke, kot so: Srčni pogovori v Slamnikarskem muzeju v Domžalah, tradicionalno prvomajsko budnico in Slavnostno akademijo, na kateri bodo članice in člani prejeli zahvalo za predanost. Vrhunec praznovanja bo Slavnostni koncert, praznovanje pa se bo zaključilo 1. junija z dogodkom Pozdrav iz Domžal, na katerem se bo godbena tradicija povezala z domžalsko slamnikarsko tradicijo. Od sredine maja naprej bo v Slamnikarskem muzeju na ogled tudi razstava, ob praznovanju so izdali  godbeni časopis, razglednice in še bi lahko naštevali.

»Srčni mozaik«, praznični koncert z Raiven in Slovenskim oktetom, bo ustvaril edinstveno glasbeno doživetje, ki bo pritegnilo ljubitelje tako sodobnih glasbenih interpretacij kot tudi tiste z bolj tradicionalnim okusom. Orkester bo izvedel bogat raznolik glasbeni program, ki združuje različne teme in stile ter vzbudi širok spekter čustev. Na koncertu bo poseben poudarek namenjen ohranjanju bogate slovenske kulturne dediščine, hkrati pa tudi spodbujanju kreativnosti in eksperimentiranju v glasbenem svetu. Z združitvijo ljudskih pesmi in novitet se bo tako ustvarila smiselna povezava.

Vstopnice bodo na voljo na blagajni Poletnega gledališča Studenec na dan prireditve od 19. ure dalje. Cena je za otroke 10 eur, za odrasle pa 15 eur.

Doživite nepozaben večer poln glasbe, navdiha in praznovanja!

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: studenec.net

Tagi