S čudovitim novoletnim koncertom počastili 50-letnico delovanja Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik

V ponedeljek, 27. decembra 2021 ob 20. uri, je v Športni dvorani Domžale, Simfonični orkester Domžale – Kamnik pričaral čudovit novoletni koncert s katerim so počastili 50-letnico delovanja orkestra.

Kot se ob pol stoletja neprekinjenega delovanja spodobi je bil jubilejni novoletni koncert Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik zares nekaj posebnega. K sodelovanju so letos povabili tri umetnike, ki so z orkestrom v preteklosti že sodelovali. Prvi med njimi je pred več kot desetletjem z orkestrom nastopil tenorist Aljaž Farasin, ki danes sodi med najvidnejše zvezde opernega sveta na Slovenskem. To velja tudi za sopranistko Mojco Bitenc križaj, ki je z orkestrom prvič sodelovala pred tremi leti in tedaj navdušila zbrano občinstvo. Odličen vtis je s povezovanjem novoletnih koncertov že v preteklosti pustil tudi karizmatični Jure Ivanušič, ki se je tudi tokrat izkazal z izjemnim povezovanjem in glasbenimi spretnostmi.

S pozdravnim nagovorom je goste in nastopajoče pospremil podžupan Občine Domžale Marjan Ravnikar. »Že pet desetletij vas združuje ljubezen do glasbe in iskrena želja posredovati glasbo vsem njenim ljubiteljem v najžlahtnejši obliki. Ponosen in prepričan sem, da so z mano ponosni tudi vsi, ki so vam kadarkoli prisluhnili. Ponosen, da lahko rečem, da vam to uspeva odlično, da je orkester, ki ga sestavlja med 70 in 100 glasbenikov zagotovo najstarejši ljubiteljski simfonični orkester v naši domovini, pa tudi najboljši. Najboljši tudi zato, ker je prava podoba uspešnega medgeneracijskega sodelovanja, pa tudi podoba pisane množice glasbenikov z vseh vetrov, vseh starosti, vseh poklicev, različnih značajev in zato še posebej iskrene čestitke vsem, ki so kadarkoli prispevali k njegovi zgodovini, pa tudi sedanjosti, ki ima, to me sploh ne skrbi, čudovito prihodnost. Vaša ljubezen do glasbe je namreč tisto, kar je in bo vodilo orkester tudi v prihodnje,« je v uvodnem pozdravu spomnil podžupan Ravnikar in izvajalcem tudi v imenu Občine Domžale, iskreno čestital ob zlatem jubileju.

Praznični koncertni program je bil razpet med slovitimi italijanskimi opernimi arijami ter glasbo pretežno ruskih skladateljev in predstavnikov dinastije Strauss. Ob 50. novoletnem koncertu je prof. Tomaž Habe orkestru in dirigentu Slavenu Kulenoviću posvetil ciklus valčkov Plesi štirih slamnikov, ki so na glasbenem večeru zazveneli prvič. Ob tej priložnosti se je, kot ustanovitelj orkestra in dolgoletni dirigent, zahvalil vsem sodelujočim, ki s svojo vztrajnostjo in ljubiteljstvom soustvarjajo glasbo ne glede na starost, spol ali poklic, še posebej velja pohvala tudi številnim družinskim članom, ki to glasbeno tradicijo nadaljujejo. Zahvalam se je pridružil tudi predsednik orkestra Mihael Kozjek, ki je na oder pozval tri člane orkestra, ki z njimi vztrajajo od samega začetka.

Čestitke za vaše dosedanje delo in častitljiv jubilej. Vsem želimo, da bi nas z odlično glasbo razvajali še mnoga leta. V novem letu pa predvsem veliko zdravja, sreče in uspehov.

Občina Domžale; Foto: Arhiv Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik

Tagi