Pomladni pozdrav Srednje šole Domžale v MGC Bistrica

Decembra so dijakinje, dijaki, profesorice in profesorji Srednje šole Domžale v Medgeneracijskem centru Bistrica pričarali stanovalcem in oskrbovancem praznično prednovoletno vzdušje. Tokrat so v MGC Bistrica prinesli pomlad, letni čas cvetenja in ljubezni, ki vzbuja upanje na novo rojstvo in nove začetke ter prinaša spomine na lepe trenutke.

V ponedeljek, na Dan zemlje, 22. aprila 2024, so v Medgeneracijskem centru Bistrica zazvenele pesmi in recitacije, ki so razveselile srca oskrbovancev, stanovalcev in zunanjih gostov. Mladi srednješolci so pripravili nepozabno pomladno doživetje. Številni so jih pohvalili za njihovo predanost glasbi in plesu, kar je v današnjem času, ko prevladuje drugačna glasbena scena, izjemen dosežek. Prireditev je povezoval Lovro Avanzo.

Čeprav vemo, da življenje ni zgolj praznik, ampak je polno izzivov in skrbi, si lahko kljub temu prizadevamo, da bi bilo lepše in bolj veselo. Za to ne potrebujemo veliko denarja ali materialnih dobrin. Zadostuje že prijazen pogled, nasmeh, prijazna beseda, ter čas, ki ga namenimo drugim in to lahko spremeni svet v prijetno okolje polno pozitivnih vibracij.

Stanovalci in oskrbovanci MGC Bistrica so tudi sami ljubiteljski pevci, ki se srečujejo enkrat tedensko na pevskih vajah, zato so z veseljem prisluhnili mladim glasbenikom, ki so izvajali različne skladbe. Loti je navdušila s frajtonarico, Adin je obvladal klavirsko harmoniko, Lovro je spretno igral klavir, Žan je odlično ubiral strune na kitari, Daniel pa na bas kitari. Gašper pa je navdušil s plesom breakdance. Slišati je bilo tudi Mešani pevski zbor Srednje šole Domžale, ki ga vodi zborovodkinja Jana Lamberšek Starbek. Recitacije priznanih slovenskih pesnikov so prijetno zaokrožile dogodek, medtem ko je skeč o Lepi Vidi navdušil občinstvo.

Dijakinje so pripravile tudi darila – piškote, ki so jih same spekle v 1. h razredu, ob tem jim je pomagala Marta Hrovatin. Dogodek je zaključil skupen nastop narodnih pesmi, kjer so vsi prisotni združeno peli in igrali. Vid Žargaj in MGC Bistrica sta se zahvalila vsem za lepo glasbeno dopoldne ter dober obisk.

Za vizualno doživetje so poskrbeli dijaki s projekcijo fotografij, ki so jih sami ustvarili, za zvok je skrbel Aljaž, scenarij in režijo pa je prispevala Nataša Jurjevec Juvan.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi