Hura! Junij poln prireditev in dogodkov

Kulturni dom Franca Bernika Domžale

Veseli smo, da se z junijem tudi na področje kulturnih prireditev in dogodkov vračamo v relativno normalno stanje. Relativno zato, ker so obiskovalci kulturnih dogodkov še vedno lahko le tisti, ki izpolnjujejo PCT pogoje, torej so preboleli, cepljeni ali pa testirani.

Pa vendarle, junija vam bo ekipa Kulturnega doma Franca Bernika Domžale zagotovo polepšala s številnimi in različnimi kulturnimi dogodki.

V dvorane in še kam se je vrnil FILM. Tako boste v juniju lahko v dvorani Mestnega kina Domžale spremljali številne nove filme, med drugim kriminalni triler Obetavna Mladenka, dramo Zlo ne obstaja, pa tudi dokumentarni film Helmut Newton: Lepe in poredne in romantično dramo Fotograf. Vabimo vas tudi na ponovitve evropskega filma leta Nažgani. Za mlajšo publiko pa ponujamo animirani film Prinčevo potovanje in mladinsko komedijo Najboljši Sune.

Po letu dni se vrača tudi AVTOKINO na parkirišče pri bivši Metalki: v soboto, 12. junija, bo predpremiera akcijskega trilerja Hitri in drzni 9, v soboto, 19. junija, nas čaka predpremiera trilerja Tiho mesto 2, v soboto, 26. junija, pa animirani družinski film Krudovi: nova doba. Vse projekcije se bodo pričele ob 21.30 uri.

V lanskem letu smo pričeli z nepozabnimi koncerti v izjemnem ambientu Rozarija v Arboretumu Volčji Potok. Tudi letos smo skupaj z umetniškim vodjem Matejem Bekavcem pripravili cikel 3 koncertov, ki smo jih poimenovali MOZART V ROZARIJU. Koncerti bodo v primeru lepega vremena v soboto, 12. junija, soboto, 19. junija, in v soboto, 3. julija, vsakokrat ob 18. uri.

Nismo pozabili tudi na najmlajše: na obisk bo v soboto, 12. Junija, ob 10. uri na dvorišče Pr’ Berniku prišla z lutkovno predstavo MUCA COPATARICA, ki jo bosta zaigrala igralca Gledališča Labirint Tina Oman in Saša Jovanović.

V mesecu juniju poteka v soboto, 19. Junija, tudi tradicionalna POLETNA MUZEJSKA NOČ, ko vas vabimo med 18. in 21. uro na vodene oglede s prikazom izdelovanja slamnikov nekoč in danes v Slamnikarski muzej.

Ponovno se selimo tudi v Letno gledališče na Studencu, kjer zveste gledališke abonente v sredo, 16. Junija, in v sredo, 23. junija, ob 21. uri vabimo na ogled komedije Iztoka Mlakarja: TUTOŠOMATO. V torek, 22. Junija, ob 21. uri pa nas bodo v glasbeno-scenskem abonmaju s kabaretom LUNAPARK KUGA Jureta Ivanušiča, Matjaža Latina in Karla Čapka igralci Mestnega gledališča Ptuj duhovito popeljali skozi zgodovino nalezljivih virusov. Seveda je na vse predstave vabljena tudi publika ZA IZVEN.

Prav za konec pa napovejmo še 15. FESTIVAL GORNIŠKEGA FILMA, ki bo letos gostoval v Kulturnem domu Franca Bernika med 28. junijem in 4. julijem, odvijal pa se bo na dvorišču Pr’ Berniku (ali v dvorani Mestnega kina Domžale) in pod šotorom na igrišču OŠ Venclja Perka. Več o kar 33 filmih o alpinizmu, naravi, kulturi in avanturi ter predavanjih pa v posebnem napovedniku.

VZEMITE SI ČAS ZA KULTURO!

Kulturni dom Franca Bernika Domžale

 

Tagi