“Družina je fina in fino je imeti družino”

V mesecu marcu praznujemo kar nekaj pomladnih praznikov, v poklon materam, ženam, dekletom in družini kot temelju zdrave družbe. Letos smo materinski dan v Šentvidu pri Lukovici praznovali nekoliko drugače. Zelo zanimivo, kulturno bogato in veselo. Prireditev ob materinskem dnevu je potekala v organizaciji Občinskega odbora NSi in Regijskega odbora Ženske zveze NSi,

Na prireditvi ob materinskem dnevu, ki je v dvorani Kulturnega doma Antona Martina Slomška v Šentvidu pri Lukovici potekala v nedeljo, 26 . marca 2023, je v uvodu zbrane pozdravila in nagovorila predsednica Občinskega odbora NSi Lukovica Mojca Stoschitzky, ki je v svojem razmišljanju omenila, da je velik spomenik materam postavil že Ivan Cankar s črtico Skodelica kave. Z veseljem je med gosti pozdravila evropsko poslanko Ljudmilo Novak, poslanca Janeza Cigler Kralja in županjo mag. Olgo Vrankar ter vse ostale goste.

Za prvi kulturni prispevek so poskrbeli člani MePZ Šentviški zvon, ki so s pesmijo podali poklon najvišjim vrednotam slovenske tradicije in naše istovetnosti. Za kulturno-zabavni del je skupaj s svojim sinom poskrbel dramski igralec Gregor Čušin. S svojim delom »Nepopolne rime”, v katerem se na njemu znan humoren način glasbeno in besedno sprehodil po delih Svetega pisma – od stvarjenja sveta, Adama in Eve, Noetove zgodbe, Babilonskega stolpa, zgodbe o Izaku, Ezavu, Jakobu … In na vse skupaj je v humornih zgodbah potegnil vzporednice z današnjim časom, tako da smo se lahko zbrani tudi malo zamislili. Rime niso bile prav nič nepopolne, ampak so kar dobro šle v ušesa in nam lepo popestrile nedeljski večer.

Prireditev se je zaključila v prijetnem vzdušju ob klepetu in sladkih dobrotah. Vse žene in matere so ob odhodu v zahvalo za njihovo poslanstvo prejele rožico. Spomin na lep dogodek, ki sta ga pripravila Občinski odbor NSi in Regijski odbor Ženske zveze NSi, bo prav gotovo še dolgo odmeval.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi