Domžale gostile Dan slovenske lovske kulture

V soboto, 19. junija 2021, je na večnamenski ploščadi pri domžalski tržnici je potekala osrednja prireditev ob praznovanju 30-letnice delovanja Domžalskih rogistov. Na prireditvi je poleg slavljencev nastopilo več različnih skupin rogistov in lovskih pevskih zborov iz cele Slovenije.

Poleg rogistov in pevskih zborov se je na prireditvi predstavil tudi Simon Ferlinc, ki je obiskovalcem predstavil oponašanje starega jelena, ko išče košute, oponašanje glavnega jelena s tropom košut na rukališču, oponašanje dveh enakovrednih jelenov v dvoboju na višku paritvenega obdobja, oponašanje starega jelena, ki ima formiran trop, s katerim se pomika proti rukališču ter utrujenega jelena od rukanja. Nekaj besed je obiskovalcem ter nastopajočim in obiskovalcem povedal mag. Jani Šalamon, predsednik Komisije za lovsko kulturo in odnose z javnostmi LZS.

Na domžalskem tržnem prostoru so sodelovale štiri skupine rogistov ter osem lovskih pevskih zborov iz cele Slovenije. Dan slovenske lovske kulture so odprli KD Domžalski rogisti, sledila pa je triurna prireditev, kjer so nastopili še Društvo LPZ in rogisti Zasavje – Trbovlje, LPZ Zlatorog Vipava, KD Simon Jenko LPZ Medvode, Rogisti Zeleni vrh Vuzenica, LPZ LD Krško, LPZ Globoko, Zasavski rogisti, LPZ Dekani, LPZ Martin Krpan Bloke, Rogisti LD Selce, Škofjeloški LPZ ter oponašalec jelenjega rukanja Simon Ferlinc. Program je povezoval Matej Primožič, ki je tudi prebiral pesmi in spise, ki so jih napisali lovci.

Z prireditvijo so Domžalski rogisti tako lepo počastili svoj jubilej – trideseto obletnico delovanja, o čemer smo na našem portalu že poročali.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi