10. novoletni koncert Glasbene šole Polton

Tomaž Jemec, Ana Stoschitzky Cerk, Blaž Pirnat, Dora Dresler in Maruša Gjerek so zaslužni, da smo brez težav prisluhnili dveurnemu izvajanju raznovrstne zvrsti glasbe, začenši od čisto enostavnih skladb do mojstrskih del.

Na tokratnem že 10 novoletnem koncertu Glasbene šole Polton, so v Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici v soboto, 16. decembra 2023, nastopili številni mladi izvajalci skladb, ki so smelo stopili pred občinstvo in zaigrali vsak svojo skladbo brez težav in zadržkov. Tudi tokrat nas je skozi program z besedo vodila Ana Kveder, ki je postala že stalnica novoletnih koncertov Glasbene šole Polton.

In kaj nam tokrat sporoča že 10. novoletni koncert? Da se vse da, če se le hoče, je misel, ki se poraja ob koncu koncerta mnogim obiskovalcem. Da je to res, nam dokazujejo najmlajši. Tisti, ki rabijo pručko, da dosežejo tla, ko sedijo in igrajo, a vseeno znajo iz inštrumentov izvabiti vesele melodije in navdušiti obiskovalce. Loty, Jaka, Val in Tim so nam zaigrali na harmoniko, ravno tako kot Žan, Tevž, Lara, Nej, Lovro, Grega, Manca, Tevž, Matija, Luka, Klemen, Katja, Miha, in še en Miha , Mark ter Valentin in Matic. Na klavir so nam tokrat zaigrali Mija, Klara, Kaja, Evita , Stela, Lan, Val, Anja, Klara B, Patrik, Nejc, Ela, Katja, Valentina Eva ter Žan Rafael, Brina in Ana. Ostala nam je še flavta, nanjo pa sta zaigrali Petra in Eva.

In če smo na koncu prisluhnili glasu harmonike ter Valentinu, ki nam je zaigral Silvestrski poljub in Maticu, ki je zaigral Prav fletno se imamo, ob kateri se mu je pridružil še Tomaž Jemec je vseeno zadnjo besedo imela ženska in sicer Ana Kveder, ki je vsem v imenu organizatorja Glasbene šole Polton zaželela srečno novo leto ter vse povabila, da se zadržijo v preddverju doma ob manjši pogostitvi in medsebojnem pogovoru. V prijetno domačem vzdušju in ob klepetu smo se zadržali tam kar nekaj časa.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi