Prenos v živo s Homca: Sveta maša

Na našem portalu od 13. marca 2020, vsak dan v živo prenašamo svete maše iz cerkve Marijinega rojstva na Homcu, ki so obhajane zasebno in brez prisotnosti vernikov. Svete maše so od ponedeljka do sobote na sporedu ob 19. uri, ob nedeljah pa ob 10. uri. Svete maše v živo lahko spremljate tudi preko TV komunikatorjev internetnih ponudnikov: NEO (Telekom Slovenije, EON – Telemach …) in sicer preko youtube kanala domžalec.si. Istočasno je ogled svetih maš možen tudi preko naše Facebook strani.

Slovenska škofovska konferenca je glede na zaostrene razmere, po posvetu s strokovnjaki in z željo, da se zaščiti zdravje in življenje vernikov, določila izredne ukrepe, ki so stopili v veljavo v petek, 13. marca 2020, ob 00.00 in bodo trajali do preklica. Med ukrepi so tudi odpoved vseh svetih maš, podeljevanja zakramentov, zakrementalov ljudske pobožnosti, župnijskih praznovanj in drugih dogodkov ter vseh srečanj.

Jutri v petek, 1. 5. 2020, na praznik svetega Jožefa delavca bo sveta maša na sporedu ob 10. uri. V celotnem šmarničnem mesecu maju pa se bodo svete maše ob delavnikih in sobotah pričele ob 18.30 uri, ko bo najprej na sporedu molitev rožnega venca, ob 19. uri bo sledila sveta maša, po njej pa še litanije pred izpostavljenim Najsvetejšim zakramentom. Nedeljske svete maše bodo na sporedu ostale ob 10. uri.

Duhovniki darujejo svete maše po sprejetih namenih izključno zasebno, brez prisotnosti vernikov. V župniji Homec so delavniške in nedeljske svete maše obhajane po objavljenem razporedu izključno ZASEBNO, brez možnosti prisotnosti vernikov. Vse svete maše, ki jih bo v cerkvi Marijinega rojstva na Homcu daroval Gašper Mauko, župnijski upravitelj, bomo v živo prenašali tudi na našem spletnem portalu domžalec.si. Svete maše lahko spremljate tudi preko internetnih komunikatorjev ponudnikov ogledajo tudi v živo preko kanala domžalec.si.

Svete maše bodo od ponedeljka do sobote na sporedu ob 19. uri, ob nedeljah pa ob 10. uri. Po vsaki sveti maši bo potekalo tudi čaščenje pred Najsvetejšim. Vabljeni k spremljanju svetih maš.

Posnetke vseh dosedanjih maš, ki smo jih na našem portalu predvajali v živo, si lahko ogledate na naši Domžalec TV.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca; Video: HDV Studio in Primož Krisper

 

Tagi