Portreti v pastelu v občinski zgradbi in mestni kavarni

V decembru so se člani Likovnega društva Mengeš izpopolnjevali v slikanju portretov in avtoportretov in postavili razstavo z naslovom »AvtoPORTRET« v Kulturnem domu Mengeš, ki si jo še vedno lahko ogledate. Še posebej so se člani Likovnega društva Mengeš posvetili v tehniki pastela. Nastalo je večje število likovnih del pod mentorstvom Milice Tomšič, ki je izjemna v ustvarjanju s pasteli.

Ker je nastalo večje število del, so ostale razstavili pod naslovom »Ljudje« v mengeški občinski stavbi. Stene na hodniku so zaživele v toplih barvah in razvedrile obiskovalce z živahnimi pogledi. Razstavlja deset članov društva s kar 17 portreti.

Člani Likovnega društva Mengeš tradicionalno razstavljajo tudi v mestni kavarni Mesing bar. Tokrat stene kavarne krasijo trije portreti v tehniki pastela avtorice Martine Kozamernik, ki ji ta tehnika še posebej leži. Poleg teh je Milica Tomšič razstavila svojih sedem fotografij zimskih motivov iz Mengša in okolice. Razstave si lahko ogledate še dober mesec. Vabljeni.

Besedilo: Binca Lomšek; Foto: Milica Tomšič, Binca Lomšek

Tagi