Po Belorusih – Čehi

MePZ Odmev Kamnik vabi na koncert 24. maja 2019, ob 20. uri v Domu kulture Kamnik. Na koncertu se jim bo pridružil zbor Pilsen Voice iz Češke. Brezplačne vstopnice si lahko zagotovite z rezervacijo v Domu kulture Kamnik, ali pa pri članih zbora.

Mešani pevski zbor Odmev Kamnik nam je v aprilu v goste pripeljal že orkester Zarenitsa iz beloruskega glavnega mesta Minsk. Gostili so jih cel teden in poslušalcem pripravili skupni koncert v kamniškem kulturnem domu. Skupaj s KID Limbar so pripravili tudi koncert v kulturnem domu v Moravčah. Beloruski Orkester Zarenitsa so Odmevovci spoznali na mednarodnem festivalu Lago di Garda v Italiji. Po tem, ko sta bili zasedbi medsebojno navdušeni ena nad drugo, so si izmenjali kontakte in se kasneje tudi domenili za sodelovanje.

Obisk Belorusov je bil predviden že v lanski sezoni vendar je zaradi birokratskih ovir do obiska prišlo šele v letošnjem letu. Gostje so si poleg koncertiranja ogledali tudi Kamnik in nekatere druge znane slovenske kraje in bili naravnost navdušeni nad lepotami dežele ter prijaznostjo ljudi.

Kljub veliko izzivom so zasedbe pripravile izvrsten program, kar je potrdila tudi razprodana dvorana s stoječimi ovacijami že pred koncem dogodka.

MePZ Odmev (na fotografiji) pripravlja koncert iz Češke v Kamnik, na katerem bo gostoval češki zbor Pilsen Voice.

Ker pa MePZ Odmev ne počiva so zborovodkinja Anica Smrtnik in pevci že na pragu novega gostovanja!

V petek, 24. maja bo v Domu kulture Kamnik ob Odmevu gostoval zbor Pilsen Voice iz češkega mesta Plzen. Zbora se bosta predstavila s samostojnim in skupnim programom. Pravijo, da bo večji poudarek na izvajanju zabavnega programa, tako da si obiskovalci lahko obetajo večer poln zimzelenih melodij, katere bodo ob pevskih glasovih dopolnili tudi inštrumentalisti, spiritualne gospel pesmi, svoje mesto pa bo prav gotovo dobila tudi kakšna ljudska viža!

Odmev s Plznom veže prijateljstvo že več kot desetletje. Z zborom Canticorum so se večkrat družili tako v Kamniku kot tudi v Plznu. Pilsen Voice pa je nastal leta 2017!

Zbor sestavljajo pevci, ki so pred tem peli v drugih mestnih zborih in so iskali nov izziv in novo okolje. Skupaj prepevajo klasičen zborovski repertuar, od nabožnih do ljudskih pesmi, gospel in različne priredbe znanih pop skladb!

Kljub kratki zgodovini je zbor, katerega vodi Lucie Hofmanová nastopil že na ogromno različnih dogodkih na Češkem, med drugim tudi kot gostujoči zbor v gledališki predstavi in pa kot del poulične opere!

MePZ Odmev

Komentarji uporabnikov
Tagi