Odprtje fotografske razstave Pogled 2018

V torek, 4. decembra 2018, je v Kulturnem domu Franca Bernika potekala slovesnost ob odprtju razstave in podelitvijo nagrad mladinskega fotografskega natečaj Pogled 2018. Udeleženci so imeli na slovesnosti priložnost videti vse izbrane fotografije, po podelitvi nagrad najboljšim, pa je sledilo je sledilo še druženje in ogled fotografij v Centru za mlade Domžale.

Center za mlade Domžale je letos oktobra razpisal vseslovenski mladinski fotografski natečaj POGLED 2018. Na razpisu, ki je imel tri teme, so lahko sodelovali mladi fotografi in njihovi mentorji ter ostali profesionalni in amaterski fotografi. Na letošnjem natečaju je sodelovalo 268 avtorjev s skupno 1.923 fotografijami. Žirija ni imela lahkega dela, za žiriranje pa so potrebovali skupno kar 52 ur. Žirijo so sestavljale: Meta Krese – fotografinja in novinarka, predstojnica oddelka za fotografijo in višja predavateljica na Visoki šoli za storitve, Cherie Plausteiner – diplomirana fotografinja (Visoka šola za storitve) in absolventka magistrskega študija na Akademiji za likovno umetnost, Živa Kaliman – akademska slikarka (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje).

Teme letošnjega natečaja so bile: Na glavo, Arhitektura in Prosta tema, v črno-beli ali barvni tehniki. Teme so bile izbrane s strani mladih fotografov Centra za mlade Domžale v okviru zaključne foto ekskurzije. Gotovo je to pripomoglo tudi k tako velikemu številu sodelujočih mladih avtorjev, saj je bila več kot polovica avtorjev v kategoriji do 15. let – 150 avtorjev in avtoric, 72 pa jih je sodelovalo v kategoriji 16 do 29 let.

Nagrajena dela si lahko ogledate v galeriji tukaj.

Nagrade so prispevali:

Miha Ulčar; Foto: Center za mlade Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi