Odprtje Bralnic pod slamnikom 2014

V sredo, 7. maja 2014, je v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale potekalo slavnostno odprtje festivala Bralnice pod slamnikom 2014. Častna gosta na otvoritvi sta bila minister za kulturo dr. Uroš Grilc, ter nizozemski pisatelj in nagrajenec Astrid Lindgren Memorial Award, Guus Kuijer, odprtja pa sta se udeležila tudi župan Občine Domžale Toni Dragar in podžupanja Andreja Pogačnik Jarc.

Minister za kulturo dr. Uroš Grilc na odprtju: »Branje je skrivni prehod iz vsakdanjega sveta v svet skrivnosti, zagotovljeno zdravilo proti dolgčasu in zabava brez primere.«

»Branje nam omogoča, da po mili volje vstopamo v tuje svetove, jih spoznavamo in se učimo brez tveganja. Je dogodivščina in pustolovščina, ki nam ne more škoditi, je pot v kraljestvo, v katerem varno lahko preizkušamo vse možnosti in prepotujemo vse poti,« je mladim bralcem še povedal minister dr. Uroš Grilc.

Na odprtju festivala so otroško poezijo svojih dežel brali veleposlanik Kraljevine Nizozemske, veleposlanik Republike Češke, direktor British Councila Slovenia in Goethe-Instituta Ljubljana. Boštjan Gorenc Pižama se je pogovarjal z nizozemskim pisateljem Guusom Kuijerjem, podelili pa so tudi nagrade zmagovalcem literarnega natečaja. Na koncu pa so se seveda jedle miške…

Katere prireditve se bodo odvijale v času Bralnic pod slamnikom, si lahko ogledate po dnevih v našem koledarju dogodkov. O izvedenih prireditvah, pa bomo vsakodnevno poročali tudi na našem portalu.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Občina Domžale
Tagi