Odpoved tradicionalne nedeljske povorke narodnih noš

Organizatorji Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine so si kljub slabi vremenski napovedi prizadevali, da bi začrtan program izpeljali v celoti. Žal pa je vremenska napoved za jutri v času tradicionalne nedeljske povorke tako slaba, da morajo ta svečani sprevod odpovedati. Takšno za organizatorja neljubo odločitev so morali sprejeti, kljub celoletnim pripravam na ta velik in pomemben dogodek. Program predviden za danes ostaja nespremenjen.

Na Zavodu za Turizem, šport in kulturo Kamnik so se za ta skrajni ukrep odločili zaradi prevelikega tveganja, saj obiskovalcem, nastopajočim in udeležencem povorke ne morejo zagotoviti minimalnih standardov za izvedbo kvalitetne prireditve: »Dež lahko trajno poškoduje obutev in oblačila udeležencev v povorki, spolzka tla pa so nevarna za konjsko vprego. Ocenili smo, da bomo tako najbolje zavarovali našo dediščino, ki ji je ta festival posvečen.«

Odpovedujejo tudi celotni jutrišnji program na glavnem odru. V programu ostaja nastop priljubljenega Ribiča Pepeta, ki so ga prestavili v Dom kulture Kamnik in bo jutri ob 11. uri kot predvideno. Vstopnine ni. V programu ostaja tudi strokovna delavnica Si znaš izdelati zavijačo?  v Domu kulture Kamnik. Odprte ostajajo tudi razstave Skok čez mejo v Samostanu Mekinje in Galeriji nad Kavarno Veronika, Zlato in belo v Galeriji Dika ter Utrinki slovenske krajine v Domu kulture Kamnik. Vstop na razstave je brezplačen.

Miha Ulčar; Foto: Anže Mulec / Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

 

Tagi