Enodnevna konjenica Konjerejskega društva Lukovica

V sončnem nedeljskem dopoldnevu dne, 26. novembra 2023, smo se zbrali pri predsedniku društva g. Cerar Stanetu v Preserjah pri Lukovici. Nekateri so prijahali, drugi smo se pripeljali z vozom oziroma dvo- ali tro-vpregami. Naš končni cilj je bila domačija pri g. Gorjup Branku v Rudniku pri Moravčah.

Polni pričakovanj in doživetij ter spočitih kopit smo se odpravili proti naselju Videm ter nadaljevali proti Studencu, kjer smo se pri gasilskem domu tudi na kratko ustavili. Skozi vas nas je pot vodila proti gostilni Soklič, kjer smo poskrbeli, da so se tudi furmani in konjeniki odžejali ter spočili konje.

Nadaljevali smo skozi Kokošnje proti Vrhpoljam ter zavili proti Spodnjemu Tuštanju, ker je nastala prelepa fotografija. Topot kopit nas je popeljal proti Krašcam ter nato po moravški cesti proti naselju Gorica, kjer smo imeli postanek pri g. Resnik Janezu. Spočili smo konje ter se okrepčali s toplim čajem in prigrizkom (velika zahvala za gostoljubje ga. Resnik).

V prijetnem sončnem zgodnjem popoldnevu smo prifurali oziroma prijahali k g. Gorjup Branku, kjer smo prijetno utrujeni poskrbeli za konje ter se ob skupnem druženju dogovorili, da se kmalu ponovno snidemo, prav gotovo  na praznik svetega Štefana ob blagoslovu konj v Šentvidu pri Lukovici, 26. 12. 2023 dopoldan po sveti maši, kamor ste vsi toplo vabljeni.

Avtorica: Marjeta Pestotnik; Foto: Špela Cerar

 

Tagi