Božični koncert Ženskega pevskega zbora Stane Habe v Mengšu

Že drugo leto zapored so pevke Ženskega pevskega zbora Stane Habe pripravile Božični koncert v Mengeški cerkvi. Tokrat je potekal 26. decembra 2023. Pevski zbor je skozi koncert vodila zborovodkinja Andreja Polanec. Skozi celoten koncert je zbor na klavirju spremljal skladatelj in glasbeni pedagog Črt Sojar Voglar.

Novost letošnjega koncerta je bil nastop tria glasbenikov: Mance Dornik na harmoniki (njena je tudi zasluga da so se vsi trije glasbeniki odzvali povabilu na koncert), klarinetist Miha Grmek Seražin in violončelistka Eva Grčman. Vsi ti vrhunski mladi glasbeniki so pripomogli da so pesmi zbora še bolj prišle do izraza.

Prva pesem, ki jo je odpel zbor je bila Noč Božična J.S.Bacha z besedilom Andreje Polanec, sledile so še ostale čudovite pesmi med katerimi so bile: Ali veš koliko zvezdic na nebu miglja, Angelski kruh, Počasi naletava sneg, V jasli položila, Ipavčevo slovensko dekle, Zvezde na nebu in na koncu Sveta noč. Vsi prisotni so bili priča res lepemu petju in izvajanju instrumentalnih skladb.

Naslednji dan, 27. decembra 2023 so pevke in glasbeniki ponovili koncert. Tokrat v župnijski cerkvi svetega Lenarta v Novem Mestu. Oba koncerta sta dodobra napolnila cerkvi in navdušila poslušalce.

Karin Božič Zupančič; Foto: Vinko Bizjak

Tagi