Ob Martinovem vikendu nad Kamnikom sidrali čudovite melodije

Letošnje Martinovo je bilo v znamenju žlahtne kapljice in odličnih melodij. Tako menijo obiskovalci Grajske terase na Starem gradu nad Kamnikom, saj so imeli tam svoj koncert fantje iz Klape Sidro. Njihove melodije so dodale piko na i okušanju izbranih vin vinske kleti Prus, ki se lahko pohvali z nazivom petkratni vinar leta Slovenije, podeljenem na odprtem državnem ocenjevanju vin v Gornji Radgoni.

Grajska terasa – Stari grad nad Kamnikom je letošnje jesenske sobotne večere poleg okusne kulinarike obarvala tudi z glasbo. Konec septembra je bilo možno nad Kamnikom najprej slišati Bando citrarsko in Klemna Torkarja, oktobra so obiskovalci prisluhnili štiričlanski fantovski vokalni zasedbi Soulution, ob praznovanju vina pa so na Martinovo nastopili fantje iz Klape Sidro, ki prihajajo iz sosednje občine Lukovica.

Dober glas o njihovem petju se širi iz ust do ust in tako so drugo novembrsko soboto na svoj račun prišli tisti, ki so jih že dlje časa spraševali o njihovem naslednjem nastopu.

Čeprav gre za prostor, ki sprejme okrog 80 ljudi, se na nastopih ustvari posebna energija med nastopajočimi in publiko in tako je bilo tudi ob Martinovi soboti. »Povabilo nam je bilo veliko veselje in čast, saj se zavedamo, da skrbno nastopajo nastopajoče na njihovih dogodkih. Septembra smo že imeli koncert na Grajski terasi na Starem gradu, ko smo nastopili kot presenečenje na praznovanju, tokrat pa so bili gosti seznanjeni in si zagotovili svoje sedeže v prvih treh dneh po objavi dogodka,« pojasnjujejo.

V letošnjem letu nastopili na številnih porokah in praznovanjih

Kot so povedali v poletnem intervjuju, imajo fantje raznovrstne aktivnosti. Niso se odpovedali primarnim dejavnostim v domačih kulturnih društvih, zato morajo natančno razporediti svoje urnike, da najdejo čas za vaje Klape Sidro. Priprav na koncert so se lotili resno, saj že dolgo niso imeli celovečernega nastopa. Tudi v letošnjem letu so popestrili različna poročna slavja in druge obletnice, vendar ne s takšnim repertoarjem, kot so ga imeli v Kamniku.

Ne le okušanje žlahtne kapljice – sonca iz steklenice, temveč so goste v tople kraje popeljali tudi spomini ob dalmatinskih pesmih. Poleg njih so vključili tudi slovenske melodije in pesmi, ki so bile vezane na Martinovo.

Razprodan koncert in bučen aplavz je pokazal, da publika resnično uživa ob njihovem petju, ki ga je s kitaro spremljal Gregor Strehar. Za dober nastop je po mnenju Blaža, Janeza, Roka, Gregorja, Mateja in Blaža ključno, da dobro zvenijo, začutijo pesem in drug drugega ter da uživajo na odru. Tako je bilo tudi na Martinovo soboto in morda jih poslušalci kmalu spet slišijo nad Kamnikom ali na kateri drugi lokaciji.

Avtor: Lea Smrkolj; Foto: arhiv Klape Sidro

 

Tagi