Niti tat ne more pošteno krasti

Vsi vemo, da imajo tatovi pri svojem delu najraje mir. Včasih pa se zgodi, da jim ne gre vse po načrtu.  Lahko jih zalotijo in nato zanje poskrbi roka pravice. Lahko se zgodi, da ne najdejo takšnega plena, kot so pričakovali. Lahko pa v sili razmer postanejo tudi dober »alibi« nekomu, ki bi zaradi spleta okoliščin, rad na hitro prikril svojo razvratno stran. O tem in še o kopici zapletov govori odlično odigrana komedija, ki so jo v soboto zvečer v OŠ Preserje pri Radomljah, odigrali člani Kulturnega društva Jože Gostič Homec. Komedijo je režiral Tomislav Tomšič.

Tat se je ponoči prikradel v bogato stanovanje. In še predno se je nepridiprav lotil kraje, zazvoni hišni telefon – njegova žena preverja, če vse poteka po načrtu. Ko zaključi z dolgim pogovorom, se loti kraje, a pri delu ga zmoti lastnik, ki se vrne s svojo ljubico. Ubogi tat se hitro skrije v ohišje velike starinske ure – in udarci nihala ga izdajo. Neprijeten nočni dogodek se še bolj zaplete, ko pride sredi noči v stanovanje še lastnikova žena s spremljevalcem in nato še en tat… Zabavna komedija zmešnjav se srečno zaključi s spoznanjem, da je lahko tat bolj pošten kot razvratna in spletkarska gospoda.

Igralska zasedba z režiserjem Tomislavom Tomšičem.

Odlično odigrana, dobro uro trajajoča komedija, je s hitrim tempom in komičnimi zapleti poskrbela za obilico smeha in dobre volje pri gledalcih, ki so na koncu odlično igralsko zasedbo tudi nagradili z dolgim aplavzom.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Toni Iglič
Komentarji uporabnikov