»Nekoč je bila …« Knjižnica Domžale v znamenju mednarodnega dneva knjig za otroke

»Nekoč je živela … Princesa? Ne.
Nekoč je bila knjižnica. In nekoč je bila tudi deklica z imenom Luisa, ki je šla prvič v knjižnico. Hodila je zelo počasi, ker je vlekla za sabo veliko torbo na koleščkih. Očarano si je ogledovala notranjost knjižnice: police, same police, police, polne knjig. Mize, stoli, pisane blazine, risbe in plakati po stenah«,
piše v uvodu letošnje Poslanice ob 2. aprilu 2016, mednarodnem dnevu knjig za otroke, ki je hkrati tudi Andersenov rojstni dan.  

Letošnja bralno spodbujevalna akcija ob 2. aprilu, mednarodnem dnevu knjig za otroke, je namenjena KNJIŽNICI. Izpeljali so jo iz poslanice z naslovom Nekoč je … (bila knjižnica) ki jo je pripravila Brazilska sekcija IBBY. V dvorani Knjižnici Domžale bodo imeli v aprilu ob tej priložnosti razstavljene knjige na temo knjižnica, knjiga in branje.

V petek, 1. aprila, pa bodo z vnaprej prijavljenimi skupinami vrtcev med 9. in 12. uro izvedli dogodek Praznujmo z Andersenom – pravljično dopoldne ob poslušanju pravljic znamenitega danskega pravljičarja. Otroci si bodo lahko ogledali tudi razstavo njegovih knjig.

Poslanico v slovenskem prevodu, ki jo je ob letošnjem mednarodnem dnevu knjig za otroke napisala Luciana Sandroni, si lahko preberete TUKAJ.

Spodnji plakat je ustvaril ilustrator Ziraldo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Knjižnica Domžale
Tagi