»Nekaj je v zraku« preddverja Kulturnega doma Mengeš

To je naslov prve letošnje redne razstave Likovnega društva Mengeš, na kateri se predstavljata članici društva, vsestranski umetnici Majda Gartner in Dari Korošec.

Odprtje razstave v preddverju Kulturnega doma Mengeš je bilo v sredo, 14. marca 2018. Na stenah te »galerije« obiskovalci lahko občudujejo 30 likovnih del dveh avtoric, ki vsaka v svoji likovni govorici pripovedujeta in razkrivata rešitve likovnih tem. Da sta razstavljavki res vsestranski pove dejstvo, da sta skupaj s predsednico društva Leonido Goropevšek, ki je povezovala prireditev, sami pripravili  recitacije pesmi Ivana Cankarja in Toneta Pavčka. O njunem delu je spregovoril mentor Lojze Kalinšek.

Majda Gartner je članica društva šele četrto leto. Že v osnovni šoli jo je veselilo likovno izražanje. Po vključitvi v društvo je sodelovala na skupinskih društvenih projektih Ikona, Mandala, Rdeča, stol in Intima. Poleg tega sodeluje tudi v projektih Zlate palete Zveze likovnih društev Slovenije, kjer je dosegla lepe uspehe. Uspešna je tudi  pri oblikovanju s polimerno glino, kjer izraža svoje mladostne zamisli in uresničuje sanje.

Dari Korošec, ki je dolgoletna članica društva je v svojem poklicu spoznala lepoto ustvarjanja s tekstilom, ki mu je še danes zvesta, tudi v likovnem izražanju. Prava umetnica je tudi v ročnih delih. Skozi vsa leta je svoj pogled na razne likovne izzive iskala in uspešno upodabljala v kolažu. Pod mentorskim vodstvom se je izražala tudi v drugih tehnikah. Sodeluje tudi v projektu Zlata paleta Zveze likovnih društev Slovenije in dosega uspehe, kakor tudi ves čas pri skupinskih društvenih projektih.

Mentor društva Lojze Kalinšek, slikar, fotograf in likovni pedagog , ki društvo uspešno  vodi in usmerja že vrsto  let, za  razstavljavki pravi: »Majda Gartner od otroštva kaže ročne spretnosti in nagnjenje k likovnemu ustvarjanju. V zrelih letih se je posvetila oblikovanju nakita iz polimerne gline, pa tudi slikarstvu. V svojih likovnih ustvarjanjih združuje vsa področja oblikovanja, njen likovni izraz je čisto njen, prijazen in topel. Dari Korošec se rada poigrava z obliko, kompozicijo in barvo ter likovni problem obravnava  na svojstven način.  V kolažu je razvila svoj osebni stil, s katerim preseneča, kot je presenetila s svojim elegantnim retro naslanjačem, ki je natisnjen na vabilu.«

Razstava bo odprta do 14. aprila 2018. Vabljeni!

Binca Lomšek; Foto: Lojze Burja in Binca Lomšek

Tagi