Zabavni ansambli na Domžalskem

Pred novim letom je izšla monografija Zabavni ansambli na Domžalskem, avtorja Jožeta Skoka, ki je pred tem v občinskem glasilu Slamnik objavil več prispevkov o ansamblih zabavne glasbe na Domžalskem od 60. do začetka 90. let prejšnjega stoletja. V člankih so bili zajeti pomembnejši akterji na področju zabavne glasbe v tridesetih letih omenjenega obdobja. Monografija je dopolnitev pričevanj udeležencev zabavne glasbe, poleg tega so dodana še nekatera pričevanja, ki dopolnjujejo osnovno pripoved. Prav tako je v knjigi zajetih še veliko zanimivih stvari s področja zabavne glasbe in plesnih prizorišč iz tistega obdobja.

Monografijo bo avtor Jože Skok bolj podrobno predstavil na Srečanju pod slamniki. Pogovoru boste lahko prisluhnili na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika Domžale, FB strani Slamnikarskega muzeja in na našem portalu od torka, 19. januarja 2021 od 17.30 ure dalje. O vsebini knjige se bo z avtorjem Jožetom Skokom pogovarjala soavtorica Cveta Zalokar. Sodelovali bodo tudi Boris Kopitar, Jože Vidmar in Irena Kokalj.

Pripoved o zabavnih ansamblih na Domžalskem je po besedah avtorja Jožeta Skoka » . . . razvrščena kot je nastajala. Zgodba, ki se je začela in se bo očitno še nadaljevala. Ne le kot prikaz zabavnega življenja v nekem času, temveč tudi kot njegov odsev.«

Monografija je opremljena z dodatnim slikovnim in podobnim gradivom, v njej je tudi kazalo fotografij. Njen namen je – popularizacija vpogleda v zabavno glasbo oziroma zabavne ansamble na Domžalskem v bližnji zgodovini.

Več o sami knjigi, ki smo jo po izidu predstavili tudi na našem portalu, si lahko preberete na povezavi tukaj.

Miha Ulčar; Foto: Jože Skok, Kulturni dom Franca Bernika

 

Tagi