V Kamnik prihaja legendarni Magnifico

Po julijskem nastopu Nine Pušlar v Mekinjskem samostanu, je Kamnik pričakoval, da bo v samostansko sredo stopil Magnifico. Zaradi slabe vremenske napovedi se to žal ne bo zgodilo … v samostanu, ampak v Športni dvorani Kamnik.

Povsem običajen četrtkov večer bo dodobra začinil Robert Pešut, širši javnosti znan kot Magnifico. Glasbenik, sicer deloma srbskih deloma slovenskih korenin, Slovence s svojimi deli razveseljuje vse od devetdesetih let. Svojo kariero je sicer začel graditi v skupini, slavo pa doživel kot soloustvarjalec. Nase je zelo resno opozoril – in se z njo vpisal v anale domače glasbene scene – z nastopom na EMI 1998, ko je predstavil svojo Silvijo. Nazadnje je studijski album izdal leta 2016 in ga poimenoval Charlatan de Balkan. Visoko na radijskih lestvicah sta s tega albuma kraljevali Ya Mustafa in Cici Mici. Oboževalec Avsenikov sicer ne skriva svoje politične pripadnosti; zase pravi, da je lokalpatriot in podpornik Zorana Jankovića. Magnifico je sicer eden redkih slovenskih glasebnikov, katerega dela segajo izven ne samo slovenskih, ampak tudi balkanskih meja. Dosežek, ki se ga ne bi sramoval nihče iz glasbenih voda, je nanizal s sklenitvijo pogodbe z družbo Sony, ki ji je prodal licenco za pesmi Here I Come, Here I Go in Give Me Money.

Letos je nastopal že v Kopru na Caprisovem koncertu, Štajerci so ga lahko poslušali na Festivalu Lent, pojavil pa se je tudi na Gori Rocka. Kamničanom, predvsem pa Kamničankam bo tokrat igral v Športni dvorani Kamnik, ki prvenstveno služi odbojkarskim tekmam. Današnji koncert je napovedan ob 19. uri.

Vstopnice za kamniški koncert Magnifica so še na voljo, kupite pa jih lahko preko spletne strani Eventim.

Avtor: Rok Učakar Grašič; Foto: magnifico.si

.

Tagi