Tabu prihaja na Gorenjsko

Poletje je v polnem teku, ravno tako pa tudi številni dogodki, ki polnijo prizorišča na prostem. Petek, 16. avgust 2024, deluje, da bo eden izmed vrhuncev tokratne sezone po številu dogodkov, saj koncertom in prireditvam za ta dan ni videti ne konca ne kraja – kako pa bi bilo drugače, ko pa si bo marsikateri Slovenec privoščil po četrtkovem prazniku še prosti petek.

»Tabu lepo pozdravlja in javlja, da pridemo 2. avgusta na Bled,« je bilo slišati »frontmanko« oziroma bolj emancipirano: »frontwomanko« skupine Tabu. Tako je bilo tudi mišljeno še teden prej, a je vreme hotelo drugače. Pravzaprav vsaj vremenska napoved, ki je za petek, 2. avgusta, obetala vse prej kot prijeten koncertni ambient pod milim nebom. Organizatorji koncerta, Turizem Bled, so zato glasbeni večer preložili.

Konkretno pa se vendarle bližamo 16. avgustu, ko se bo na Bled zgrinjalo staro in mlado, ki posluša Tabu. Njihovo publiko je vedno precej zanimivo opazovati, saj pokrivajo izjemno širok spekter ljudi, zato – bolj kot od skupine – zavisi nabor gledalcev od izbrane lokacije. Če se je tako na primer še prejšnji mesec, 5. julija 2024, trlo skorajda izključno mladih na njihovem koncertu v Dravogradu, ni bilo o mlajši populaciji skorajda ne duha ne sluha lani v Minoritih v Mariboru, kjer so Tabujevci pripravili akustični koncert.

Tudi za petek napoveduje Tabu svojo akustično poslastico; tako bo – vsaj sklepamo lahko – njihov repertoar bolj skoncentriran na nekoliko mirnejše viže, ki jih v njihovi bogati karieri ne primanjkuje. Skorajda z gotovostjo napovedujemo Poljubljeno, Nabiralko zvezd, Pesek in dotik, Oblak za dva in še bi lahko naštevali prevsem njihove bolj romantične pesmi, ki mestoma poudarjajo zasanjanost, odmik od stika s preresno realnostjo, še pogosteje pa delčke ljubezenskega mozaika. »Vse omenjene (pesmi, op. a.) in še veliko drugih, vsem poznanim, glasbenih uspešnic skupine Tabu, bo v slečeni akustični izvedbi zazvenelo v izjemnem ambientu z razgledom na Blejsko jezero, na Veslaških tribunah v Veliki Zaki na Bledu. Tabu napovedujejo čudovit poletni glasbeni večer v družbi razširjene akustične zasedbe,« pravijo v Javnem zavodu Turizem Bled.

Takole je Turizem Bled mdr. sporočil, da se koncert prestavlja za dva tedna, in sicer z 2. na 16. avgusta.

Ko smo pri Turizmu Bled, je vredno omeniti, da je njihov letošnji repertoar dogodku več kot na nivoju; česa drugega pa od tako turistično priljubljene destinacije skorajda tudi ne bi pričakovali. Samo Piknik kino, v sklopu katerega bodo danes predvajali film Konča se z nama, je doživel 6 predvajanj, vendarle pa je to samo del njihovega poletnega programa, ki ga naslavljajo kot Blejsko poletje. Le-to bo vseeno trajalo nekoliko manj kot traja koledarsko, zaključili ga bodo namreč 1. septembra, ko bodo v sklopu Slovenskih večerov na sporedu Šuštarji.

Vstopnice za petkov koncert skupine Tabu ostajajo na razpolago preko ponundika Eventim, je pa njihovo število omejeno. Njihova cena je določena pri 15 EUR, kar je ena izmed nižjih cen za njihove koncerte. Ob upoštevanju precej zavidljive lokacije in soju žarometov tik pred odsevi luči v jezeru je razmerje cena : kakovost s Tabujem, Bledom in uvodom v izjemno poletno noč praktično zagotovljena.

Avtor: Rok Učakar Grašič; Foto: Eventim.

Tagi