Sprehod skozi Mengeš nekoč in danes

Fotografska razstava

“Odkar je bila moja rojstna hiša prodana in je prešla v tuje roke, ne mika me več hoditi v Mengeš, ali kadar dobim priliko, razgovarjam se kaj rad o domačem kraju, ki mi bo ostal nadvse druge mil in drag do zadnjega trenutka mojega,” je zapisal Janez Trdina v pismu kaplanu Koblarju.

V letu 2021 smo v Knjižnici Domžale pripravili kar dve digitalni zgodbi o Mengšu, ki si ju lahko preberete na spletnem portalu Kamra. Prva z naslovom Mengeš z Mengeško kočo na Gobavici se osredotoča na gradnjo koče na Gobavici in zgodovino Mengša, druga zgodba Melodija Mengeš – prva slovenska tovarna glasbenih inštrumentov pa opisuje zlate čase te znamenite tovarne.

V času nastajanja zgodb in raziskovanja Mengša so nastale številne fotografije. Združili smo jih skupaj z našo bogato zbirko starih razglednic in fotografij in pripravili razstavo Sprehod skozi Mengeš nekoč in danes. Razstava bo na ogled v Knjižnici Domžale do 12. novembra. Razstavo je pripravila Kristina Galun, ki je tudi avtorica fotografij, ki prikazujejo Mengeš danes.

Vabljeni na ogled!

Knjižnica Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi