Spomini na šolske dni: natečaj za najboljšo zgodbo

Zgodbe mojega kraja - natečaj

Knjižnica Domžale vabi k udeležbi na literarnem natečaju Zgodbe mojega kraja: spomini na šolske dni, ki ga razpisuje Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s knjižnicami Osrednjeslovenske regije. Natečaj za najboljšo zgodbo bo potekal od 1. aprila do 1. septembra 2021.

Če ste dopolnili 60 let in radi pišete, vas vabimo, da nam do 1. septembra 2021 pošljete kratko, resnično zgodbo povezano s spomini na šolske dni v vašem kraju ali drugod po Sloveniji. Morda se spominjate sami ali pa je vašo pozornost vzbudila zanimiva pripoved, stare fotografije, zapiski. Zaželeno je, da priložite tudi kakšno fotografijopovezano z zgodbo, ni pa pogoj za sodelovanje.

Sodelujete lahko le z eno zgodbo, ki naj bo napisana v slovenskem jeziku in naj ne presega 1.600 besed. Oddate jo lahko tipkano ali v elektronski obliki. Zgodbe pošljite po pošti na naslov Mestna knjižnica Ljubljana, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana, s pripisom »za natečaj Zgodbe mojega kraja« ali po elektronski pošti na mojkraj@mklj.si, ter hkrati posredujte ime in priimek avtorja zgodbe, leto rojstva, stalni naslov, morebitni e-naslov in telefonsko številko.

Prispevke bo v septembru 2021 ocenjevala žirija in izbrala deset najboljših, ki bodo nagrajeni in objavljeni na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana in na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra.

Prva tri najboljša dela bodo posebej nagrajena:

  • 1. nagrada: bon za voden ogled Po poti Cankarjeve mladosti na Vrhniki
  • 2. nagrada: letna karta za obisk Živalskega vrta Ljubljana
  • 3. nagrada: 2 vstopnici za obisk Arboretuma Volčji Potok

Preostalih sedem nagrajencev bo prejelo paket naravne kozmetike, ki ga podarja Odgovorna trgovina Natura.

Pravila in pogoje sodelovanja boste našli na spletni strani Mestne Knjižnice Ljubljana www.mklj.si ter na promocijskih letakih za natečaj. Za dodatne informacije pokličite na 01 308 51 75 ali pišite na e-naslov mojkraj@mklj.si.

Natečaj so podprli: Arboretum Volčji Potok, Odgovorna trgovina Natura, Zavod Ivana Cankarja za kulturo, šport in turizem Vrhnika, Živalski vrt Ljubljana.

Knjižnica Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi