Spletno predavanje Čuječnost v starševstvu

V organizaciji Centra za mlade Domžale bo v sredo, 4. novembra 2020, 18:00-19:00 potekalo predavanje Čuječnost v starševstvu.

Starševstvo je pot v neznano, ki nam ob številnih izzivih koristi, če imamo dobro razvite notranje vire. Eden od pomembnih notranjih virov je tudi čuječnost. Čuječnost pomeni usmerjeno pozornost na zavedanje sebe (svojih telesnih občutkov, misli, čustev, vedenj) in sveta okoli nas (zaznav iz okolice) v trenutku tukaj in sedaj, na odprt, radoveden, ne-presojajoč in prijazen način. Pomeni razvijati kapaciteto lastnega zavedanja, prisotnosti, kar pomembno vpliva tako na dober duševni razvoj otroka, večjo povezanost in uglašenost v odnosu z otrokom, kot tudi celostno blagostanje starša (manj doživljanja stresa, zmanjšano reaktivnost, večjo notranjo mirnost itn). Čuječnost je splošna človeška lastnost, ki jo lahko razvijemo in okrepimo in ki lahko postane način našega bivanja in življenja.

Predavanje izvaja: mag. Maja Bajt, univ. dipl. psih., psihoterapevtka, Inštitut tukaj in zdaj.

Predavanje je brezplačno in bo potekalo prek aplikacije Zoom. Obvezne so predhodne prijave na info@czm-domzale.si ali 040/255-568.

Center za mlade Domžale

 

Tagi