Sodobni Povodni mož prihaja v industrializiran predel Ljubljane

Začetek jeseni je čas, ko se vse večerne in nočne prireditve pomaknejo v zaprte velike dvorane ali hale. Tako je tudi Povodnega moža tok Ljubljanice – predvsem pa nizkih temperatur – prinesel iz Križank v Litostroj oziroma natančneje Halo L56.

Pop-rock muzikal, kot ga napovedujejo ustvarjalci, bo oživel eno najlepših, gotovo pa najbolj znano romantično balado Franceta Prešerna. Napeta zgodba muzikala Povodni mož, za katerega je glasbo ustvarila Neža Buh – Neisha, v ospredje postavlja Saro Briški Cirman – Raiven, ki v Povodnem možu uprizarja Urško, torej mlado in priljubljeno dekle, radovedno “vplivnico v nastajanju”, ki pa ni zadovoljna s svojim obstoječim življenjem. Na družbenih omrežjih dosega slavo omejeno samo na Ljubljano, a želi si doseči več. V želji po napredku se udeleži zasebnega dogodka, ki ga prireja karizmatičen in uspešen sodoben poslovni guru – Povodni mož, igra ga Jure Kopušar. Urški prodaja visokoleteče sanje, a mladenka kmalu ugotovi, da v njegovem svetu ni vse tako, kot se zdi na prvi pogled.

Skrbno zasnovan projekt, navdihnjen s tradicijo, je postavljen v 21. stoletje in ima zelo pomembno sporočilo za slehernega posameznika, nastal je v osrčju ustvarjalne ekipe producentke Vesne Starina, avtorja besedila Ambroža Kvartiča, režiserke Sare Lucu ter dramaturga Miša Mićića. Družbena omrežja so postala velik del našega življenja, muzikal pa nam ponuja razmislek o uporabi in vplivu le-teh. Vsi kostumi nastopajočih so narejeni iz predelanih odpadnih materialov po okoljevarstvenem nazoru kostumografinje Dominike Monte.

Sara Briški Cirman ali Raiven, kot je znana v medijih, je akademska glasbenica, ki je svojo študijsko pot prehodila na ljubljanski Akademiji za glasbo, kjer je diplomirala in tudi magistrirala.

Produkcijska ekipa trenutno napoveduje dve uprizoritvi muzikala Povodni mož, ki bo na sporedu danes, 27. septembra in jutri 28. septembra, obakrat s pričetkom ob 20. uri.

Vstopnice so na razpolago na spletnih straneh Moje karte, zanje pa boste morali odšteti od 29 do 49 evrov, za VIP-izkušnjo pa boste morali seči v žep še nekoliko globlje, kar se za solidno predstavo, ki jo obeta Povodni mož, tudi spodobi.

Avtorja članka: Rok Učakar Grašič in Rok Kuhar.

Fotografiji: Povodni mož in Jure Makovec.

 

Tagi