Slomšek prihaja v Domžale!

Srečen bo čas je celovečerno filmsko doživetje, ki popelje v ozadje izjemne življenjske poti velikega Slovenca Antona Martina Slomška. Domžalska premiera z ekipo filma bo v Mestnem kinu Domžale na sporedu v četrtek, 2. marca 2023, ob 20 uri. 

Srečen bo čas je sodoben filmski portret, ki odkriva ozadje vizionarskega dela Antona Martina Slomška. Iz številnih niti stkana pripoved o človeku, ki je globoko spoštoval okolje, v katerem je odraščal in pozneje deloval. S svojo odločnostjo in velikimi napori je domači kulturni prostor pomikal ob bok drugih evropskih narodov, ki so sredi 19. stoletja doživljali svoj preporod. Srečen bo čas je navdihujoča zgodba o človeku, ki je poznal slovensko dušo in ji vdano posvetil celo svoje življenje.

Domžalska premiera filma Srečen bo čas bo na sporedu v četrtek, 2. 3. 2023, ob 20. uri, po projekciji sledi še pogovor z ustvarjalci filma. Film si bo v Mestnem kinu Domžale možno ogledati še v torek, 21. 3. in četrtek, 23. 3. 2023, obakrat s pričetkom ob 20. uri. Prav tako si ga boste lahko v ponedeljek, 6. 3. 2023, ob 18. uri ogledali v Kinoklubu.

Vstopnice lahko kupite na blagajni kina na dan projekcije ali v času drugih predstav. Cena vstopnice je 5€. Lepo vabljeni!

Miha Ulčar; Foto, video: Studio Siposh, zavod za filmsko produkcijo

Tagi