Razstava konceptualnih rešitev prenove letnega gledališča Studenec

Študenti Fakultete za dizajn so v zimskem semestru 2021/2022 pod mentorstvom višjega predavatelja Benjamina Hafnerja izdelovali konceptualne rešitve prenove segmentov letnega gledališča Studenec.

Letno gledališče Studenec je eno izmed redkih gledališč na prostem v osrčju narave s prelepimi pogledi v naravno okolico in na Kamniške Alpe. Postavljeno je ob rob gozda in deluje kot vmesni povezovalni člen oz. šiv med naravnim – gozdnim in grajenim – vaškim. Že stari Grki so iskali sporočilo arhitekture, ki vedno zraste iz samega prostora oz. sledi sozvočju narave. Njihova gledališča so se vedno oblikovala na nagnjenih terenih iz katerih je sledila logična posledica nastanka amfiteatra, ki je sledilo topografiji terena. Študenti so se pri prenovi ukvarjali tako s funkcionalno kot oblikovno problematiko obstoječega gledališča ter skušali z neinvazivnimi posegi ustvariti dialog med novim in starim. Projekti tako razkrivajo možnosti dodajanja tistih arhitekturnih in oblikovnih elementov, objektov in prostorskih rešitev, ki bi obstoječe gledališče dodatno nadgradile.

Odprtje razstave in predstavitev projektov bo v sredo, 25. maja 2022, ob 16. uri na lokaciji gledališča. Razstava bo odprta do meseca oktobra 2022.

Avtorji 3. letnika izredni: Aliia Lusupova, Ana Mlinar, Brina Lukič, Iva Berendijaš, Julija Kern, Anastasia Andreeska, Kristina Stepan, Nika Korež Meh, Tjaša Bolčina, Urška Laznik, Vesna Čas.

Lepo vabljeni.

Občina Domžale; Foto: Arhiv Fakulteta za dizajn

 

 

Komentarji uporabnikov
Tagi