Odprtje Kina v parku bo pospremila skupina Pantaloons in komedija Dedek gre na jug

V četrtek, 29. junija 2023, ob 21.uri v Češminov park prihajajo fantje iz skupine Pantaloons, ki bodo pospremili obiskovalce Kina v parku do pričetka večerne projekcije filma Dedek gre na jug, ki ga bodo na filmskem platnu na prostem predvajali le nekaj korakov stran.

Pantaloons Luka Belič (saksofon), Aljaž Markežič (suzafon), David Nik Lipovac (bobni) so kot izbranci Radia Študent v okviru Klubskega maratona leta 2019 razdivjali slovensko glasbeno sceno ter s podporo INES#talent 2020 nastopili na festivalih MENT in Liverpool Sound City. Trio ima korenine v zasedbi Chili Brass Band, njihova glasba pa diši po svirkah balkanskih trubačev s pridihom ta hip tako navdušujoče mladostne londonske jazz scene.

Pantaloons so v začetku leta 2021 v sodelovanju z vizualno umetnico Stello Ivšek, ki deluje pod umetniškim imenom VJ 5237, izpeljali spletni prenos koncerta iz Kina Šiška, pred kratkim pa so tudi izdali prvi singel in videospot L’amore Sulle Nuvole s prihajajočega glasbenega prvenca.

Po koncertu, ki se bo v Češminovem parku pričel ob 21. uri pa lepo vabljeni k ogledu komedije Dedek gre na jug, ki ga bodo organizatorji Kina v parku brezplačno predvajali le nekaj korakov stran ob 21.30 uri.

Dedek gre na jug je zgodba o življenju, pričakovanjih in iskanju smisla. Je zgodba o prijateljstvu in ljubezni. Vlado ugrabi svojega najboljšega prijatelja Borisa iz bolnišnice, saj se ne želi sprijazniti z dejstvom da Boris umira.

Boris in Vlado, oba glasbenika, se poznata že vrsto let, saj sta skupaj igrala v jazz orkestru. Vlado se odloči odpeljati Borisa v Makedonijo, da bi ponovno srečal svojo dolgoletno, nikoli izsanjano ljubezen Nedo, s katero je zaradi nesrečnih spletov okoliščin pred leti prekinil stike.

Več o letošnjem programu v Kinu v parku si lahko preberete tukaj.

Petra Petravič; Foto: Kulturni dom Franca Bernika Domžale

 

 

Tagi