Novembrske premiere in pogovori z ustvarjalci v Mestnem kinu Domžale

Za prihajajoči mesec november je ekipa Mestnega kina Domžale za vse ljubitelje filmskih platen pripravila izbor filmov, ki si jih velja zabeležiti v koledar in si zanje pravočasno priskrbeti vstopnice, saj se za enega izmed njih predvajanje počasi izteka. 

V izboru, ki ga objavljamo, so tako komična drama Orkester, ki se počasi izteka, dokumentarni film Sarajevo safari, družinski film Kapa in drama Trikotnik žalosti.

Še ves mesec november si lahko ogledate satirično komedijo Pr’Hostar 2‰, ki je domžalsko premiero doživela konec meseca oktobra.

 

 

 

V Mestnem kinu Domžale bodo v nedeljo, 6. novembra 2022 ob 18. 00 uri še zadnjič predvajali film Matevža Luzarja z naslovom orkester, ki so ga premierno zavrteli letos avgusta v Arboretumu, trenutno pa je v vrsti za katero od nagrad na Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Obvezen ogled za vse godbaše!

 

 

Domžalska premiera dokumentarnega filma Sarajevo safari, ki govori o premožnih tujcih, ki so v Sarajevo hodili streljati na civiliste bo v ponedeljek, 14. novembra 2022 ob 20.00 uri. Na premieri v Mestnem kinu Domžale bo potekal tudi pogovor z režiserjem Miranom Zupančičem.

 

  • Družinski film Kapa

 

 

 

Domžalska premiera prvega slovenskega božičnega filma za otroke in mladino bo v petek, 18. novembra 2022 ob 18. uri. V Mestnem kinu Domžale bodo z gledalci filma tudi režiser Slobodan Maksimović in ekipa filma.

 

 

Švedski režiser Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Drama Trikotnik žalosti je prejel Zlato palmo na zadnjem festivalu v Cannesu in na filmsko platno Mestnega kina Domžale za imetnike filmskega abonmaja PETEK in za izven prihaja v petek, 25. novembra 2022 ob 20.00 uri

 

Petra Petravič; Foto: Mestni kino Domžale

 

Tagi