Domžalska premiera slovenskega filma Pr’Hostar 2‰

Pred šestimi leti je domača satirična komedija Pr’ Hostar postala nepričakovana uspešnica. Nadaljevanje je stopnjo smeha povišalo še za vsaj dva promila, kar je potrdila tudi predpremiera v razprodani dvorani Mestnega kina Domžale v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah. Kaj so gorenjski ‘gavnarji’ ušpičili v nadaljevanju satirične komedije, so na premieri občutili gledalci, ki so v salvah smeha sledili napetemu dogajanju na platnu.

Pogovora po domžalski premieri filma v sredo, 26. oktobra 2022, sta se udeležila režiser Luka Marčetić ter scenarist in igralec Goran Hrvaćanin. Pogovor je vodil Jure Matičič, direktor Kulturnega doma Franca Bernika Domžale, obiskovalci pa so z dolgim aplavzom pozdravili oba gosta.

“Gledalci so si nadaljevanja mogoče samo želeli, prav pritiskov pa z njihove strani nismo čutili. Že med snemanjem enke je bilo vprašanje, kdaj bo dvojka,” je v pogovoru povedal priljubljeni igralec in komik Goran Hrvaćanin, ki v filmu Pr’Hostar 2‰ igra natakarja Jerča.

Zdaj, nekaj let po prvem filmu, so Gorana vprašali, kaj je bil uspeh prvega filma. “Meni so pred kratkim rekli, da je bila to čista sreča. Mislim, da je bil to naš trud devetletnega snemanja za našo rajo, za ljudi, in so nas prišli pogledati oziroma kot se reče po balkansko, ispoštovati. Nič ni naključje,” je povedal zadovoljno.

“V drugem filmu je bilo več lokacij, ker smo hoteli pokazati več življenj, ne samo Hostarja, zato vidimo tudi Tatjanin dom. Pokazali smo nekaj domačij in barov, moram pa se pohvaliti, da je vse avtohtono, da so vse lokacije nekje okoli Bleda, kamor je tudi sama zgodba postavljena. S tem sem zadovoljen, ker to pomeni, da smo na koncu dneva prepričljivi, “ je dejal Goran.

Po nekajletnem premoru so ustvarjalci sklenili, da občinstvu ponudijo novo dozo filmske zabave, v katerem bo stopnja smeha povišana še za vsaj dva promila. Pod scenarij se tudi tokrat podpisujeta Dejan Krupić in Goran Hrvaćanin, režisersko taktirko pa je ponovno prevzel Luka Marčetić. Kar se igralske zasedbe tiče, nas poleg druženja s priljubljenimi liki iz prvega dela, čaka tudi nekaj presenečenj in posebnih gostov.

Kar nekaj piva in žganice je preteklo, odkar smo se nazadnje družili s svojeglavim osebjem hotela Pr’ Hostar. Tedaj so zaposleni v boju za svoje službe uspešno združili moči in pregnali tako novega kupca kot tudi stiskaškega direktorja. Kaj se je zgodilo zatem? Jim je gorenjski biser uspelo spremeniti v cvetoči posel ali pa so jih prav po slovensko napadle notranje razprtije?

Režiser Luka Marčetić je povedal, da je drugi del drugačen, kot prvi del, saj oboževalci pravijo, da je ta bolj napet. “Takrat smo bili stari trideset let, sedaj pa šestintrideset. Ekipe ni bilo lahko nabrati skupaj. Prhostarji so vsi naturščki, neglede na to, koliko razturajo na kameri, nimajo dobrega mnenja o sebi in jih je bilo potrebno malo bolj prepričevati, da tudi drugi del postane udarna akcija, kakor je bila enka. To niso igralci, ki igrajo redno, zato so rekli, mi tega ne moremo. Potem smo se pa malo pogovorili in so popustili, tako je sedaj med vami drugi del,” je pojasnil Luka.

Ob koncu pogovora je Jure Matičič gostoma podaril domžalsko znamenitost – domžalski slamnik. Veselje se je nadaljevalo v avli Kulturnega doma.

Film Pr’Hostar 2‰ bo v Mestnem kinu Domžale na sporedu vse do konca meseca novembra. Spored si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi