Nacionalni teden prostovoljstva

Nacionalni teden prostovoljstva poteka vsako leto meseca maja po vsej državi, njegov namen pa je praznovanje prostovoljstva in zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje. Letos ga obeležujemo v tednu od 20. do 26. maja.

S Knjižnico Domžale že vrsto let sodelujejo številni prostovoljci, ki so s svojimi izkušnjami in prizadevnostjo nepogrešljiva pomoč. Pomagali so pri organizaciji in izvedbi bralnih klubov, različnih delavnic in dejavnosti, pri urejanju gradiva v enotah knjižnice, skrbeli za polnjenje nekaterih knjigobežnic in zagotavljali dostavo gradiva na dom uporabnikom starejšim od 65 let in invalidom. Vsem prostovoljcem se zato ob tej priložnosti najlepše zahvaljujemo!

Vse, ki bi vas morebiti zanimalo prostovoljno delo v Knjižnici Domžale, lepo vabimo, da se nam pridružite. Za več informacij se lahko obrnete na koordinatorko prostovoljcev, Barbaro Osterman.

V tem tednu Knjižnica Domžale organizira tudi bukvarno, kjer bomo obeležili teden prostovoljstva, posebno pozornost pa bomo posvetili svetovnemu dnevu čebel. Čakajo vas tematski kvizi in ankete ter simbolične nagrade.

20. maja najmlajše vabimo na pravljično urico z Gito (obvezne so predhodne spletne prijave), za domačo zabavo pa si lahko prenesete in natisnete naše Križ-kraže. Izpolnjene prinesite v Knjižnico Domžale in sodelujte v nagradnem žrebanju.

Vabljeni!

Avtor: Knjižnica Domžale; Foto: filantropija.org

 

Tagi